De politie speurt de mogelijke daders op.
Volledig scherm
De politie speurt de mogelijke daders op. © Bollen

Inbrekers gaan aan de haal met juwelen en multimedia

 1. Ondanks corona toch ‘Dag van de eerste graad’ in het Sint-Jozefscollege in Aarschot
  Aarschot

  Ondanks corona toch ‘Dag van de eerste graad’ in het Sint-Jozefscol­le­ge in Aarschot

  Het 1ste en 2de middelbaar van het Sint-Jozefscollege in Aarschot organiseerde op 2 maart de Dag van de Eerste Graad, weliswaar in een coronaversie. “We zijn blij dat we onze leerlingen toch eens een alternatieve lesdag konden aanbieden, ook al was het een uitdaging om coronaproof te werk te gaan maar we konden hen toch een aantal workshops aanbieden, net als een gezellige lunch en een paar andere extra’s. Voor hun welbehagen is dit in deze tijden zeker belangrijk”, zegt directeur Bart De Roeck.
 2. Lekker Lokaal. Takeaway Raf Verstraete: “Normaal geen fan van felle kaassmaak, maar dit is een juweeltje”
  PREMIUM

  Lekker Lokaal. Takeaway Raf Verstraete: “Normaal geen fan van felle kaassmaak, maar dit is een juweeltje”

  Op korte tijd is kok-aan-huis Raf Verstraete uit Aarschot uitgegroeid tot een bekende naam in het wereldje. Sinds drie jaar mag hij zich set-cateraar noemen van Karl Vannieuwkerke en het programma ‘Vive le vélo’ dat de Ronde van Frankrijk op de voet volgt. Sinds vorig jaar loopt ook ‘Koken met Raf’ op de regionale televisie. Door corona is hij noodgedwongen gestart met een takeaway. Tijd om eens van zijn culinaire creaties te proeven. Lees meer restaurantrecensies hier.
 3. Leerlingen Elzenhof halen als enige van het buitengewoon onderwijs finale van online Whizzkids wedstrijd: “Ik ben zo fier. Dat ze dit aandurfden, is een hele grote stap voor hen”
  PREMIUM
  Aarschot

  Leerlingen Elzenhof halen als enige van het buitenge­woon onderwijs finale van online Whizzkids wedstrijd: “Ik ben zo fier. Dat ze dit aandurfden, is een hele grote stap voor hen”

  Vier leerlingen van Elzenhof, een school in Aarschot voor kinderen met leer- en gedragsstoornissen en met autisme, speelden vrijdag online de finale van de Whizzkids Vlaanderen, een ICT-wedstrijd voor de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar. Daarin namen ze het als enigen uit het buitengewoon onderwijs op tegen 39 andere klassen.
 4. Vrijwilligers bedankt met Hecht Haacht Bon

  Vrijwilli­gers bedankt met Hecht Haacht Bon

  Het is de Week van de Vrijwilliger, en dat wil lokaal zorgbestuur Haacht niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ongeveer met honderdvijftig zijn ze, de vrijwilligers op wie het lokaal bestuur kan rekenen. Het gaat onder andere om zwerfvuilmeters- en peters, fotografen, tappers bij voorstellingen in het GC, vrijwilligers bij het Lokaal Opvanginitiatief of tweedehandswinkeltje van de sociale dienst, chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale en vrijwilligers bij HaBoBIB. Niet alle vrijwilligers kunnen door de coronacrisis ingezet worden, maar ze worden niet vergeten. Om hen te bedanken voor hun inzet, motivatie en volharding ontvangen ze een Hecht Haacht Bon ter waarde van 10 euro waarmee ze de lokale handelaars kunnen steunen.
 1. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan

 2. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft