Huize eigen Haard wordt Apojo

AARSCHOTHuize Eigen Haard, de voorziening voor mensen met een beperking verandert van naam. Vanaf januari heet het 'Apojo'. De term is afgeleid van het Spaans voor 'ondersteuning'. "In de veranderde context van gehandicaptenzorg zijn wij niet langer een 'huis', maar bieden wij ondersteuning op verschillende vlakken", legt algemeen directeur Marc Van Weddingen uit.

 1. Francis en Jacqueline zaten klein jaar geleden vast op befaamde ‘coronacruise’: “Nu genieten we van de Spaanse zon”
  PREMIUM
  Herenthout

  Francis en Jacqueline zaten klein jaar geleden vast op befaamde ‘corona­crui­se’: “Nu genieten we van de Spaanse zon”

  Een klein jaar geleden zaten Francis Schellekens (72) en zijn vrouw Jacqueline (69) vast op het befaamde corona-cruiseschip voor de Cambodjaanse kust. Eens thuis moesten ze, onaangekondigd, in quarantaine en gaven ze tientallen interviews door het luikje van hun voordeur. Het hield het koppel niet tegen: ze genieten dezer dagen van de winterzon in de streek rond het Spaanse Valencia. “Zo gauw het kon zijn we vertrokken.”
 2. Werken in dorpscentrum liggen voor maanden stil na faillissement van de aannemer: “Dit kost ons de helft van onze omzet”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Werken in dorpscen­trum liggen voor maanden stil na faillisse­ment van de aannemer: “Dit kost ons de helft van onze omzet”

  De werken op de Rillaarseweg in Tielt Winge werden na de kerstvakantie niet heropgestart. De aannemer, met name Grondwerken J&N uit Tessenderlo, werd intussen failliet verklaard. Het zal maanden duren vooraleer de werf weer kan worden opgestart en intussen zitten de handelaars in de buurt met de handen in het haar. Sparzaakvoerder Rudi Meeus verliest bijvoorbeeld 30 à 40 % van zijn omzet. Schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) lijdt mee met hen maar kan er weinig aan veranderen.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter