Lily Schrijvers in het huis van de kerstman.
Volledig scherm
Lily Schrijvers in het huis van de kerstman. © PGA

Huis van kerstman Harry opnieuw in het centrum van Aarschot

AarschotHo Ho Ho, dit weekend verwelkomt de stad Aarschot kerstman Harry. Hij zal er zijn intrek nemen in het Huis van de kerstman, de voormalige Blokker.

 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. Suzan & Freek, Niels Destadsbader en Dinky Toys op tweede affiche van Grenspop: “We hebben de fans mee laten beslissen”
  Hoogstraten

  Suzan & Freek, Niels Destadsba­der en Dinky Toys op tweede affiche van Grenspop: “We hebben de fans mee laten beslissen”

  De organisatoren van Grenspop hebben de line-up bekendgemaakt voor de tweede editie. Naast Margriet Hermans en Mama’s Jasje, komen ook Niels Destadsbader, Suzan & Freek en de Dinky Toys optreden. Die laatste maakt nog eens een comeback. Afsluiten doen Ilsen & Verhulst. Op de kidsdag komen Nachtwacht en Mega Mindy optreden en wordt de festivalweide omgetoverd in een speelparadijs voor kinderen. “We wilden een festival waar iedereen zich goed kan voelen”, vertelt Stephanie Cools.
 1. Heist plaatst kleine insectenhotels op 20 locaties
  Heist-op-den-Berg

  Heist plaatst kleine insectenho­tels op 20 locaties

  Medewerkers van team Openbaar Domein van Heist-op-den-Berg gaan op 20 locaties insectenhotels plaatsen. De insectenhotels komen aan waterbufferbekkens en verschillende groenperken, waar de bijen nectar kunnen vinden in de omgeving. “Met dat project zorgen we mee voor het behoud van deze nuttige insecten. Solitaire bijen zijn zeer waardevol als bestuivers van groenten en fruit”, klinkt het. Onder andere aan het Kerkplein van Heist, Hof van Riemen, de Boonmarkt in Hallaar, het parkje van Heist-Goor en De Loecht in Wiekevorst komen er insectenhotels.