Krapoel In Axe.
Volledig scherm
PREMIUM
Krapoel In Axe. © PGA

HOE ZOU HET NOG ZIJN MET... Krapoel In Axe (K.I.A.)? “We wilden vooral feesten, maar na een tijdje besef je dat je gewoon geld aan het verliezen bent”

Aarschot“Zoterdagavend genne kik in ‘t bad, want er groeie al sjampionne uit men...”, klinkt het je al bekend in de oren? “Want zoterdag is ‘t krapoelekesdag.” Krapoel In Axe was in de jaren 90 dé groep die in de Nederlandstalige muziekwereld op zijn kop zette met gedurfde teksten en gewaagde podiumacts. Hoe zou het ondertussen nog met ‘het krapoel’ zijn? Wij spraken af met Olivier ‘Vjeeke’ Hennes (49), Cliff ‘Cliffke’ Vrancken (44) en Jan ‘Jakke’ Wouters (49) in café Den Druppel in Aarschot. 

  1. HOE ZOU HET NOG ZIJN MET... James en Mike, de gabbers van Scherpenheuvel uit ‘Man Bijt Hond’?: “Ik ben nog steeds een gabber, maar Mike en ik zijn helaas geen vrienden meer”
    PREMIUM

    HOE ZOU HET NOG ZIJN MET... James en Mike, de gabbers van Scherpen­heu­vel uit ‘Man Bijt Hond’?: “Ik ben nog steeds een gabber, maar Mike en ik zijn helaas geen vrienden meer”

    “Wij gabbers hebben ook een speciaal woordgebruik en dat is bijvoorbeeld gabberinneke of raveteef. Da’s een vrouwelijke gabber. En dan heb je ook nog een zwabber.” Dankzij James en Mike was heel Vlaanderen in een mum van tijd volledig mee met de woordenschat én de danspassen - kunnen we het zo noemen? - van een gabber. Hun optreden in ‘Man Bijt Hond’ is ondertussen 15 jaar oud, maar het programma blijft hen achtervolgen. Zouden de heren nog steeds gabber zijn én hebben ze ondertussen een raveteef gevonden?