Schaatsen kon dan toch in Aarschot.
Volledig scherm
Schaatsen kon dan toch in Aarschot. © Tom Lambrechts

Hier kon en mocht dit weekend toch even geschaatst worden, en ook de burgemeester zag dat het goed was: “Jong en oud nog eens zo plezier zien maken, dat doet ongelooflijk veel deugd”

AarschotOndanks het verbod op schaatsen in Aarschot, Diest en Scherpenheuvel-Zichem, leefden velen zich toch uit. Op een weide in Aarschot, die zo goed als altijd blank staat wanneer het regent en nu dus voorzien was van een ijslaag, waren dit weekend bijvoorbeeld schaatsers te zien. Je kan tenslotte maar een tiental centimeter diep wegzakken indien het ijs zou breken, dus waarom niet? Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) kwam ter plaatse kijken en zag dat alles coronaproof verliep. 

 1. CC Gasthuis zorgt voor coronaproof alternatief van internationaal figurentheaterfestival, met dank aan lokale kunstenaars
  Aarschot

  CC Gasthuis zorgt voor corona­proof alterna­tief van internatio­naal figurenthe­a­ter­fes­ti­val, met dank aan lokale kunste­naars

  CC Gasthuis organiseert voor de negende keer haar Boze Wolffestival, dat is een internationaal figurentheaterfestival maar dit jaar zijn het vooral lokale kunstenaars die ervoor zorgen dat het alsnog coronaproof kan doorgaan. Drie weekends lang kan je in het CC genieten van verschillende installaties en performances. Anderzijds zijn ook zij een beetje teleurgesteld nu de hogere overheid in haar laatste communicatie geen enkel perspectief biedt voor een volledige heropening.
 2. Een eigen lampenwinkel in Tielt-Winge, maar Ludo (63) en Maria (63) verloren hun hart aan Senegal, waar ze lokale school helpen: “Niet alleen het weer, maar ook de mensen zijn hier warmer”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Een eigen lampenwin­kel in Tielt-Win­ge, maar Ludo (63) en Maria (63) verloren hun hart aan Senegal, waar ze lokale school helpen: “Niet alleen het weer, maar ook de mensen zijn hier warmer”

  Ludo Kennes (63) en Maria Louisa Geebelen (63) zijn de zaakvoerders van Lichtweelde in Tielt-Winge, maar daar zal je ze niet al te vaak tegenkomen. Sinds enkele jaren vertoeft het koppel immers zeven maanden per jaar in Senegal, waar ze zich ontfermen over de lokale school. Elk jaar vullen ze thuis een container vol hulpgoederen, die ze dan meenemen naar daar. “De dankbaarheid die je van de bevolking krijgt, is enorm. Ons krijg je hier niet meer weg.”
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo