Sluiting spooroverweg Goorstraat: René en Els.
Volledig scherm
PREMIUM
Sluiting spooroverweg Goorstraat: René en Els. © PGA

“Het lijkt net de Berlijnse muur tussen Langdorp en Gijmel”, overweg Goorstraat wordt definitief afgesloten

AarschotBuurtbewoners wisten niet wat ze zagen toen plots verkeersborden verschenen die aankondigden dat de spooroverweg aan de Goorstraat en Winterstraat in Langdorp vanaf 30 juni afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Waarom sluit de overweg? En komt het stadsbestuur met een alternatief? “Alles in acht genomen is dat de juiste beslissing om de veiligheid van de voetgangers en fietsers te garanderen en voor de aanleg van het fietstracé”, aldus burgemeester Rutten.

  1. Aarschot krijgt er met O’rizon één van de groenste woonprojecten bij: “We zitten op een van mooiste locaties van het Hageland”
    PREMIUM
    Aarschot

    Aarschot krijgt er met O’rizon één van de groenste woonprojec­ten bij: “We zitten op een van mooiste locaties van het Hageland”

    In Aarschot komt er binnenkort een gloednieuw woonproject met 76 appartementen. Projectontwikkelaar Antonissen Development Group trekt hierbij volledig de groene kaart. Zo wordt het een gasloos project én wordt maar liefst 30 procent aan groene zones voorzien waarvan een deel publiek toegankelijk wordt. “Wij spelen met dit project in op de stijgende vraag naar duurzame woonoplossingen”, klinkt het.