Tijdens De week van de Mobiliteit organiseert stad Aarschot allerhande activiteiten.
Volledig scherm
Tijdens De week van de Mobiliteit organiseert stad Aarschot allerhande activiteiten. © belga

Heel wat te beleven tijdens Week van de Mobiliteit in Aarschot

AarschotOok in Aarschot staat er tijdens de Week van de Mobiliteit heel wat op het programma. Tijdens de week vindt ook de autoloze zondag plaats, een moment waarvan de stad optimaal wil gebruik maken. Die dag is er onder meer een Stamperskoers, speelstraten en een afvaart van de Demer. Daarnaast moedigt de stad de hele week lang zoveel mogelijk kinderen aan om te voet of met de fiets naar school te gaan.

 1. Yasiel (32) opent eigen barbershop in Scherpenheuvel-Zichem: “Als 12-jarige stond ik al haren te knippen op straat in Cuba. Met een keukenschaar”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Yasiel (32) opent eigen barbershop in Scherpen­heu­vel-Zi­chem: “Als 12-jarige stond ik al haren te knippen op straat in Cuba. Met een keuken­schaar”

  Als je de barbershop van Yasiel Blanco Bravo (32) binnenstapt, waan je je niet meer in Scherpenheuvel. Heerlijke salsamuziek schalt er uit de boxen en Yasiel is met opperste concentratie de haren aan het doen. Deze maand opende hij zijn eigen barbershop Bravobarber in de Lobbensestraat. Zo handig hij is met schaartjes en mesjes, zo onwaarschijnlijk klinkt het als je hoort dat Yasiel eigenlijk geen opleiding genoot. Alles wat hij kan, leerde hij op straat in zijn thuisland Cuba.
 2. Dieven rijden met wagen telecomwinkel binnen: "Eén waardeloze computer is verdwenen, de kluis kregen ze gelukkig niet open”
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Dieven rijden met wagen telecomwin­kel binnen: "Eén waardeloze computer is verdwenen, de kluis kregen ze gelukkig niet open”

  Voor Marco Jeugmans (49) van de Orange winkel op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge was het andermaal een zwarte dag. Omstreeks 4.40 uur afgelopen nacht pleegden dieven een ramkraak op zijn zaak. Met een wagen reden ze in op de deur en etalage van de winkel. Het is de derde keer op zestien jaar dat dit gebeurt. Voor Marco is de maat dan ook vol: hij laat speciale paaltjes voor zijn zaak plaatsen.