Korneel (10), Hobbes (12) en Nelleke (9).
Volledig scherm
Korneel (10), Hobbes (12) en Nelleke (9). © PGA

Grote opkomst nieuwjaarszangertjes in het centrum van Aarschot: “We zijn blij dat het dit jaar doorgaat want we zijn al wat oud(er) geworden”

AarschotNieuwsjaarszingen op 31 december, een dag waar vele kinderen ieder jaar naar uitkijken. Wat vorig jaar niet kon, kan gelukkig dit jaar wél, en dat is duidelijk te zien aan de opkomst. ‘Oudjaar, nieuwjaar, twee koeken is een paar’, weerklinkt over het ganse stadscentrum van Aarschot. Wij gingen in de namiddag eens een kijkje nemen. 

 1. Studenten ontwikkelen armbandje met QR-code dat vermiste kindjes sneller met ouders moet herenigen: “Broodnodig, want vorige zomer liepen 1.550 kinderen verloren aan kust”
  PREMIUM

  Studenten ontwikke­len armbandje met QR-code dat vermiste kindjes sneller met ouders moet herenigen: “Broodnodig, want vorige zomer liepen 1.550 kinderen verloren aan kust”

  Vergeet de papieren armbandjes, want vijf studenten van de hogeschool UCLL hebben een polsbandje met een QR-code ontwikkeld dat ervoor moet zorgen dat vermiste kinderen sneller met hun ouders herenigd worden. En tegelijkertijd verkleinen ze de kans dat mensen met slechte bedoelingen misbruik maken van de situatie. Maar hoe werkt dat bandje juist en waarom is het veiliger dan de papieren polsbandjes?
  Heist-op-den-Berg
 2. Van Vital tot Pact 24: in deze 8 kindvriendelijke restaurants in Leuven en het Hageland ben je welkom met het hele gezin
  PREMIUM

  Van Vital tot Pact 24: in deze 8 kindvrien­de­lij­ke restau­rants in Leuven en het Hageland ben je welkom met het hele gezin

  Op restaurant gaan met kinderen kan een uitdaging zijn. Uren stilzitten is niet vanzelfsprekend voor een kind en het zijn vaak kieskeurige eters. In deze kindvriendelijke restaurants in Leuven en het Hageland kunnen ze naar hartenlust spelen of staat er van alles op het menu waar ze van gaan watertanden. Van croques tot springkastelen: hier geniet je samen met de kids van een heerlijk etentje.
  Leuven