Gill Van Hoey is gek op de oude Trabants uit het voormalige Oostblok.
Volledig scherm
PREMIUM
Gill Van Hoey is gek op de oude Trabants uit het voormalige Oostblok. © Dirk Desmet

Gill Van Hoey (34) is gek op oude Oost-Europese wagens: “Begonnen met een T-shirt van een Trabant. Nu heb ik er drie echte”

AarschotTijdens de actie #Zorgvoorlicht van HLN en VTM in Aarschot viel één foto in het bijzonder op. Gill Van Hoey (34) bracht toen licht in de duisternis met de koplampen van zijn oude Trabants.  Hij is fan van de wagens uit het voormalige Oostblok en verzamelt ze. “Ik was destijds eigenlijk op zoek naar een T-shirt en kocht uiteindelijk mijn eerste Trabant, dat moest ik dan wel uitleggen thuis (lacht).” 

 1. Na afscheid als gedeputeerde geeft Monique Swinnen nu ook de fakkel als gemeenteraadslid door: “Alleen de groten weten wanneer ze moeten stoppen.”
  Aarschot

  Na afscheid als gedeputeer­de geeft Monique Swinnen nu ook de fakkel als gemeente­raads­lid door: “Alleen de groten weten wanneer ze moeten stoppen.”

  Monique Swinnen (CD&V) stopt als gemeenteraadslid en geeft de fakkel door aan Dries van Horebeek. Swinnen was 35 jaar actief in de Aarschotse gemeentepolitiek en nam op 1 januari ook al afscheid van haar taak als gedeputeerde bij de provincie Vlaams-Brabant. Ze vertelde het nieuws op de gemeenteraad donderdagavond 15 januari en kreeg lofbetuigingen van verschillende fracties.
 2. Met deze projecten wil minister Crevits (CD&V) de lokale economie versterken: project ‘Wij Leveren’ gaat over de grenzen van Leuven
  Leuven

  Met deze projecten wil minister Crevits (CD&V) de lokale economie versterken: project ‘Wij Leveren’ gaat over de grenzen van Leuven

  Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) steunt acht projecten om de digitalisering een stevige duw in de rug te geven. Voor onze regio speelt Leuven zoals verwacht de hoofdrol. “Ik wil steden en gemeenten de mogelijkheid bieden om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken met hulp van technologie”, aldus Hilde Crevits. Een overzicht.
 3. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"