In een verlaten kantoor aan het Statieplein ging het illegale tornooi door.
Volledig scherm
PREMIUM
In een verlaten kantoor aan het Statieplein ging het illegale tornooi door. © Bollen

Gewapende overvallers illegaal pokertornooi nooit geïdentificeerd, maar ‘slachtoffers' kunnen het wel aan de rechter komen uitleggen

AARSCHOTOvervallen worden, maar toch zwaarder bestraft worden dan de inbrekers zelf. Dat is het lot van enkele organisatoren van een illegaal pokertoernooi in Aarschot. De Leuvense rechter verklaarde de beklaagden namelijk schuldig aan inbreuken op de kansspelwet. En de vijf overvallers? Die verdwenen met de noorderzon en werden nooit meer teruggezien. 

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Toelage voor Natuurpunt voor gronden in Bruggeneindse Goren

  Toelage voor Natuurpunt voor gronden in Bruggen­eind­se Goren

  Het lokale bestuur geeft een toelage van 31.000 euro voor de verdere uitbouw van het natuurgebied nabij de Kaasstrooimolen in Bruggeneinde (Wiekevorst. Natuurpunt vzw heeft in november van vorig jaar 8,9 hectare bossen en weilanden aangekocht in de Bruggeneindse Goren voor de uitbouw van een natuurgebied. “De natuurvereniging zal 1,5 ha nieuw bos aanplanten. Zo werken ze mee aan de doelstelling van het lokale bestuur om één extra boom per inwoner te planten. Ze zullen tegelijk zorgen voor een passend maaibeheer op de verruigde graslanden om de biodiversiteit te verhogen. Ten slotte zal een oude voetweg, die momenteel afgesloten is, vanaf de zomer van 2023 opnieuw opengesteld worden voor wandelaars”, deelt het schepencollege van Heist mee.
  Wiekevorst
 3. Goorse reus ‘Gust Moustache’ laat zich nog eens zien tijdens Fjost op’t Goor: “Verwelkomt bezoekers aan de kerk”
  PREMIUM

  Goorse reus ‘Gust Moustache’ laat zich nog eens zien tijdens Fjost op’t Goor: “Verwelkomt bezoekers aan de kerk”

  De lokale reus Gust Moustache is één van de blikvangers van de tweede editie van Fjost op’t Goor, dat op zaterdag 25 maart plaatsvindt in het centrum van Heist-Goor. De reuzenversie van lokaal dorpsfiguur Gust Scheirs zag het levenslicht in de jaren 90 en werd sindsdien nog maar vijf keer van stal gehaald. Een kermis, ambachtenmarkt en verschillende verenigingen tekenen eveneens present. “We konden niet anders dan een vervolg te breien op de succesvolle eerste editie”, klinkt het bij de organisatie.
  Heist-op-den-Berg