Gwendolyn Rutten, burgemeester van Aarschot, wil het meerjarenplan toelichten op locatie in de betreffende deelgemeenten.
Volledig scherm
Gwendolyn Rutten, burgemeester van Aarschot, wil het meerjarenplan toelichten op locatie in de betreffende deelgemeenten. © BelgaImage

Gemeenteraad Aarschot gaat op verplaatsing

AarschotNa maanden van digitaal vergaderen, willen de gemeenteraadsleden van Aarschot opnieuw fysiek samenkomen. Via sociale media stelden ze vast dat de streams heel wat bekijks hadden. Het bestuur wil die betrokkenheid van de inwoners graag behouden en zakt daarom af naar verschillende deelgemeenten.

 1. Gemeente vraagt om situatie kruispunt te herzien na zwaar verkeersongeval waarbij moeder en dochter in levensgevaar naar ziekenhuis werden gebracht
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  Gemeente vraagt om situatie kruispunt te herzien na zwaar verkeerson­ge­val waarbij moeder en dochter in levensge­vaar naar ziekenhuis werden gebracht

  Op de Aarschotsesteenweg ter hoogte van het kruispunt van de Roeselberg in Houwaart, bij Tielt-Winge, gebeurde dinsdagnamiddag een zwaar ongeval waarbij een jonge moeder en haar 2-jarig dochtertje levensgevaarlijk gewond raakten. In het verleden werd de gevaarlijke situatie reeds aangekaart, maar de Aarschotsesteenweg (N223) is echter een gewestweg en valt onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer.
 2. Klaartje (32) biedt als enige in België webshop met uitsluitend Belgische, natuurlijke cosmetica: “Hier hoef je geen 1.000 potjes te kopen die je toch niet gebruikt”
  PREMIUM
  Aarschot

  Klaartje (32) biedt als enige in België webshop met uitslui­tend Belgische, natuurlij­ke cosmetica: “Hier hoef je geen 1.000 potjes te kopen die je toch niet gebruikt”

  Klaartje Janssens (32) uit Aarschot heeft een webshop met uitsluitend Belgische cosmetica. De zaakvoerster startte 5 jaar geleden als visagiste, toen nog in bijberoep. Daarna heeft ze zich verder verdiept in haarstyling – zonder knippen en kleuren -, specifiek gericht op bruidjes. Tijdens corona kwam ze op het idee van een webshop, en niet zomaar één. ‘Iksmeerbelgisch’ is de enige in België met uitsluitend Belgische cosmetica, die duurzaam en natuurlijk is, én waar je workshops – zowel online als in real life - kan volgen.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Van knutselen met droogbloemen tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven, Hageland

  Van knutselen met droogbloe­men tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland

  Met de herfst in het land worden de dagen weer korter en kouder. Maar laat dat vooral geen excuus zijn om binnen te blijven en in je zetel te blijven hangen. Integendeel, wij kozen acht leuke herfstworkshops uit in Leuven en het Hageland. Ben je klaar om nieuwe dingen te leren? Van smartphone fotografie en hypnose tot kleigezichtjes in terra cotta. Wij zijn alvast nieuwsgierig.