Centrum Aarschot.
Volledig scherm
Centrum Aarschot. © Eric de Mildt

Geen bijkomende problemen of kritieke overstromingen verwacht

AarschotAarschot is de regenbuien van zaterdagavond goed doorgekomen. Momenteel worden nergens bijkomende problemen of kritieke overstromingen verwacht.

 1. Staatssecretaris Mahdi op bezoek bij Het Nijswolkje naar aanleiding van de dag van de landbouw
  PREMIUM
  Aarschot

  Staatsse­cre­ta­ris Mahdi op bezoek bij Het Nijswolkje naar aanleiding van de dag van de landbouw

  Zondag 19 september is het dag van de landbouw. 46 land- en tuinbouwbedrijven zullen op een corona-veilige manier hun bedrijf openstellen voor een bezoek. Zowel zorgboerderijen, imkers, wijnbouwers als boomkwekers en zovele anderen tonen graag aan iedereen wat ze te bieden hebben. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) draagt de landbouwers een warm hart toe en heeft bijzonder veel respect voor hun stiel. Hij ging dan ook graag op bezoek bij boerderij het Nijswolkje in Rillaar.
 2. Tweede moderne stripalbum rond “De Witte van Zichem” klaar: “De Zichemnaar zal de plekjes wel herkennen”
  PREMIUM
  Zichem

  Tweede moderne stripalbum rond “De Witte van Zichem” klaar: “De Zichemnaar zal de plekjes wel herkennen”

  Tom Huybrechts (36) uit Zichem stelde zijn tweede stripalbum rond “De Witte van Zichem” voor in de tuin van het geboortehuis van schrijver Ernest Claes. Het album verschijnt net een jaar na het eerste exemplaar “100 jaar later”. In het nieuwe album zijn de vertrouwde personages zoals Jef de Smid, Bet Kek en pastoor Munte aanwezig. Maar Tom creëerde er ook nieuwe, zoals “Door de kletskop”, die hij baseerde op echte Zichemnaren. “Mijn jeugddroom begint eindelijk vorm te krijgen.”