Het postgebouw ligt links als je net voor het station staat.
Volledig scherm
Het postgebouw ligt links als je net voor het station staat. © Geert Mertens

Fietsersbond roept bestuur op om àlle mobiliteit aan station te bekijken, en niet enkel voor koning auto: “Richt voormalig postgebouw in als veilige fietsenstalling”

De Fietsersbond wil dat het leegstaande Postgebouw aan het station wordt ingericht als diefstalveilige fietsenstalling. De bond vindt het niet kunnen dat er vandaag wordt samengezeten in het kader van het betalend parkeren op de autoparking maar dat de fietsers in de kou blijven staan. Heel wat fietsers willen immers niet met een dure elektrische fiets naar het station komen uit vrees dat die gestolen wordt. De bond wil dat niet enkel koning auto aandacht krijgt.

0 reacties

 1. Krijgt Sint-Joris-Winge nieuw elan ? Gemeente informeert bewoners via video en vraagt hun mening
  Sint-Joris-Winge

  Krijgt Sint-Joris-Win­ge nieuw elan ? Gemeente informeert bewoners via video en vraagt hun mening

  In het centrum van de deelgemeente Sint-Joris-Winge situeert zich het huidige Gemeenschapscentrum ‘De Maere’. Gelegen in de nabijheid van het ‘Gouden Kruispunt’ en in de schaduw van veel groen en bossen. Het gemeenschapscentrum is de belangrijkste en grootste plek in de gemeente waar mensen samenkomen voor allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. Of dat zou het toch alvast moeten zijn..... De gemeente doet hiervoor nu een oproep aan de inwoners over hun mening en toekomstvisie.
 1. RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. El Cardenal : Indiër 'Bobby' runt Mexicaans restaurant

  El Cardenal opende deze winter de deuren in het centrum van Tienen, op de prachtig vernieuwde Grote Markt. De zaakvoerder en chef-kok werkte voordien ruim 20 jaar in een Mexicaans restaurant in Boutersem. Toch droomde de 47-jarige Surjit Singh Bopprai, Bobby voor de vrienden, om een eigen zaak te starten. Op het menu staan dus typische Mexicaanse gerechten, die je ook kunt afhalen. Met de helaas stijgende coronacijfers hebben we even geen zin om ons in de drukte te begeven en opteren we voor het laatste.
 2. Vaccinatiecentrum Webbekom klaar voor opening
  PREMIUM
  Diest/Scherpenheuvel-Zichem/Bekkevoort/Halen

  Vaccinatie­cen­trum Webbekom klaar voor opening

  Het vaccinatiecentrum in Webbekom is helemaal klaar om vanaf donderdag 13 januari inwoners van de gemeenten Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem te vaccineren tegen COVID-19. Vandaag vond een zogeheten dry-run plaats in het nieuwe vaccinatiecentrum. Met die generale repetitie werden alle procedures uitgetest zonder dat er effectief gevaccineerd werd. Een aantal ‘vrijwilligers’ doorliep als bezoeker het volledige vaccinatieproces. Alle medische medewerkers en niet-medische vrijwilligers zijn er 100% klaar voor en zijn enorm gemotiveerd om te starten.