Eduard bezocht zijn broer dagelijks toen hij terminaal in het ziekenhuis werd verpleegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Eduard bezocht zijn broer dagelijks toen hij terminaal in het ziekenhuis werd verpleegd. © Dirk Desmet

Eduard is de broer van bekende stadsfiguur ‘de Sheriff’ en stond aan zijn ziektebed tot de laatste snik: “Niet alle verhalen die rondgaan in Aarschot kloppen”

AarschotEduard Bellens (57) reageert op de verhalen die in Aarschot circuleren over zijn broer Frans, beter bekend als ‘de sheriff’. Velen herinneren de opvallende stadsfiguur nog goed, als de man die vroeger auto’s ‘bewaakte’ en steeds gekleed was als cowboy. We berichten eerder al over deze bijzondere man, toen juwelier Leda als eerbetoon aan de sheriff foto’s ophing in hun etalage. Frans overleed in 2009. “Veel van de verhalen kloppen, maar niet alles. Frans stierf niet in eenzaamheid, ik ging elke dag naar het ziekenhuis”, vertelt zijn broer die terugblikt op ‘Franske’.

 1. Melchior pakt eerste Michelinster: “Net voor de tweede keer papa geworden en nu dit. Het kan niet meer stuk”
  PREMIUM
  Tienen

  Melchior pakt eerste Michelin­ster: “Net voor de tweede keer papa geworden en nu dit. Het kan niet meer stuk”

  Gilles Melchior (36) begon op zijn veertiende aan de hotelschool VTI in Leuven. Nadien deed hij als kok jarenlang ervaring op bij verschillende gerenommeerde zaken zoals De Tuinkamer, Luzine, Arenberg en het Hof van Cleve. Vier jaar geleden opende hij zijn eigen zaak ‘Melchior’ aan de Veemarkt in Tienen. Vandaag kreeg hij als enige nieuwkomer in Vlaams-Brabant een Michelinster. “Fijn dat dat er bij komt”, reageert Gilles bescheiden.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter