Café Germinal
Volledig scherm
PREMIUM
Café Germinal © PGA

De Terrassen in Aarschot lopen vol en de uitbaters zijn in hun nopjes: “Het voelt als de eerste schooldag”

AarschotVandaag is het zover: de terrassen mogen weer open. Een dag waar heel Vlaanderen naar heeft uitgekeken. In Aarschot zitten de terrassen goed vol dus onze reporter trok eens door de straten.

 1. Gevangenisbruid en haar ex in november tweede maal voor assisen na wraking voorzitter: “Hoe had de jury destijds geoordeeld? We zullen het nooit weten”
  PREMIUM
  LEUVEN/AARSCHOT

  Gevangenis­bruid en haar ex in november tweede maal voor assisen na wraking voorzitter: “Hoe had de jury destijds geoordeeld? We zullen het nooit weten”

  In februari kende het assisenproces rond de dood van Andy Vandereyt in Aarschot bijna een ontknoping. Tot de voorzitter in Leuven knoeide met een persoonlijke nota, die tussen de vragen van de juryleden belandde. De wraking van het hof betekende het einde van het proces. Dat wordt in november helemaal overgedaan. Dat de kaarten al geschud zijn, hoeft volgens de verdediging allerminst een probleem te vormen. “We weten nu van elkaar welke richting we uit gaan.”
 2. Tijdelijk rij- en parkeerverbod op parking Demervallei tijdens wielerwedstrijd Duracell Dwars door het Hageland op 5 juni
  Aarschot

  Tijdelijk rij- en parkeerver­bod op parking Demerval­lei tijdens wielerwed­strijd Duracell Dwars door het Hageland op 5 juni

  Ook dit jaar wordt het startschot van de wielerwedstrijd Duracell Dwars door het Hageland gegeven in Aarschot. In het kader van de coronamaatregelen laat de stad weten dat er geen publiek is toegelaten in de start- en aankomstzone op respectievelijk parking Demervallei en de Citadel in Diest. Er geldt ook een rij- en parkeerverbod. Je kan de koers wel volgen op al je schermen via Sporza, of langs andere delen van het parcours als iedereen afstand houdt.