De Rode Neuzen Actie in het Damiaaninstituut.
Volledig scherm
De Rode Neuzen Actie in het Damiaaninstituut. © RV

Damiaaninstituut haalt 3.000 euro voor Rode Neuzen binnen, Stan Van Samang verzorgt slotfeest

Het Damiaaninstituut haalde 3.000 euro op voor de Rode Neuzen Dag. Vrijdag ging dat gepaard met een groot slotfeest met mystery guest: Stan Van Samang. 

 1. “65.000 Kempenaars minstens 1 dag werkloos door toedoen van het virus”: Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar cijfers
  Kempen

  “65.000 Kempenaars minstens 1 dag werkloos door toedoen van het virus”: Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar cijfers

  De Kempen, een regio met bijna een half miljoen inwoners, kreeg het sinds de start van de pandemie in maart hard te verduren. Dat bleek al uit het aantal besmettingen in onze regio, maar dat blijkt nu ook uit het aantal tijdelijke werklozen. Federaal parlementslid Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar de invloed die het coronavirus had op de tewerkstelling van de Kempenaar. “Meer dan 65.000 inwoners zaten de voorbije maanden minstens één dag thuis van hun werk door corona”, klinkt het.
 1. Marc Van Ranst trapt online voorleesweek af in Sint-Jozefscollege in Aarschot: “Dat ze maar niet allemaal viroloog willen worden”
  Aarschot

  Marc Van Ranst trapt online voorlees­week af in Sint-Jozefscol­le­ge in Aarschot: “Dat ze maar niet allemaal viroloog willen worden”

  Niemand minder dan viroloog Marc Van Ranst trapte vandaag de voorleesweek af in de derde graad van de lagere school in het Sint-Jozefscollege in Aarschot. De professor gaf virtueel uitleg over zijn werk en bracht een stukje uit zijn boek ‘Monsterlijke Microbe’ dat hij in 2008 schreef samen met Geert Bouckaert en waarin hij het, op kinderniveau, heeft over goede bacteriën en slechte virussen. De persconferentie ging coronagewijs evenzeer digitaal. “Tijdens mijn uiteenzetting leg ik kinderen onder andere uit wat een viroloog doet, hoe je het wordt en vervolgens hoop ik dat ze het niet allemaal willen worden, want we zijn al met velen.”
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"