Magalie en Valerie van Hotel 's Hertogenmolens.
Volledig scherm
Magalie en Valerie van Hotel 's Hertogenmolens. © Bollen

Buurt houdt hart vast: Chinese wolhandkrabben zijn er weer

Op sociale media doken afgelopen week opnieuw filmpjes op van Chinese wolhandkrabben die in de omgeving van ‘s Hertogenmolens in Aarschot rondtippelen. Die beestjes zorgden drie jaar geleden voor enorme hinder in de buurt. Op dit moment is de situatie nog onder controle. Al duiken de eerste dieren wel op in de vallen, die geplaatst werden. “Hout vasthouden voor de komende weken”, klinkt het in de buurt.

0 reacties

 1. In de winkel van Mieke en Cindy kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben gratis én anoniem komen shoppen: “Maar we luisteren ook als ze hun hart willen luchten”
  PREMIUM
  Aarschot

  In de winkel van Mieke en Cindy kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben gratis én anoniem komen shoppen: “Maar we luisteren ook als ze hun hart willen luchten”

  Heb je thuis ook een kast vol kleren die je niet meer aandoet? Mieke Van Geel (59) en Cindy Luyckx (40) hebben dé oplossing: breng je kleren naar de kelder van de bibliotheek van Aarschot en geef ze een tweede leven. En niet zomaar een tweede leven: mensen die het financieel wat moeilijker hebben kunnen immers volledig gratis én anoniem deze kleren en spullen komen shoppen.
 2. Het eerste openingsweekend van bar en brasserie ‘Abricot’ was een succes: “We hebben bewezen dat de horeca op een veilige manier open kan”
  PREMIUM
  Aarschot

  Het eerste openings­week­end van bar en brasserie ‘Abricot’ was een succes: “We hebben bewezen dat de horeca op een veilige manier open kan”

  Het eerste weekend van de heropening van de terrassen kent een positieve start. De klanten zijn enthousiast en de horeca uitbaters herleven. Uitbaters van brasserie ‘Abricot’ Vincent De Roeck en Nick van Bedts zijn in hun nopjes over het afgelopen weekend: “De eerste twee dagen waren een succes, hopelijk kunnen we dit aanhouden”. Onze reporter sprak hen na sluitingstijd om het weekend te evalueren.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar