Beklaagden Hans C. (links) en Tom V.d.B. met zijn advocaat Kristien Vanderheiden voorop.
Volledig scherm
PREMIUM
Beklaagden Hans C. (links) en Tom V.d.B. met zijn advocaat Kristien Vanderheiden voorop. © Vertommen

Burgerlijke partijen maken seingever en machinist met de grond gelijk tijdens proces dodelijk treinongeval waarbij Brent (20) stierf: “Abnormaal dat ze procedure niet kenden”

AARSCHOT/LEUVEN/WESTERLO/DIEPENBEEK“Wat een onnozelaar!” Dat waren de eerste woorden op de interne radio toen Brent Van Eylen (20) en zijn vrienden gegrepen werden door een goederentrein op de spoorwegovergang in Langdorp (Aarschot). Nochtans waren de slagbomen open en stond het licht op groen. De seingever en machinist van die 20ste juni 2019 staan vandaag terecht in de Leuvense politierechtbank. Zij werden serieus op de korrel genomen door de burgerlijke partijen. “Welke machinist blijft nu in zijn locomotief zitten als hij net zo’n aanrijding veroorzaakt heeft?” 

  1. “De schilderijen waren er slecht aan toe.” Restauratiewerken Atelier Amber na een jaar voltooid in Sint-Hubertuskerk Wakkerzeel
    PREMIUM
    Wakkerzeel

    “De schilderij­en waren er slecht aan toe.” Restaura­tie­wer­ken Atelier Amber na een jaar voltooid in Sint-Hubertus­kerk Wakkerzeel

    Wie wel eens met de fiets vanuit Leuven naar Werchter reed herinnert zich ongetwijfeld het pittoreske gehucht Wakkerzeel. Kenmerkend is het charmante kerkje in het midden van de Haachtse deelgemeente. Weinigen weten dat dit stukje geschiedenis twee topstukken van de Leuvense schilder Pieter-Jozef Verhaegen (1728-1811) herbergt. Een ongelukkig voorval maakte een hoogdringende restauratie van beide werken nodig. Het resultaat kan op zondag 21 november worden bewonderd op de Dag van de Ambachten. Uw reporter kon alvast een kijkje nemen.