Wie is De Sheriff die op de foto's staat bij juwelier Leda?
Volledig scherm
PREMIUM
Wie is De Sheriff die op de foto's staat bij juwelier Leda? © Dirk Desmet

Bij juwelier Leda hangen foto’s van een kerstkind uit 1945. Ze noemden hem ‘De Sheriff’ maar wie is hij en wat is zijn verhaal?

AarschotSinds enkele dagen hangen in de vitrine van juwelierszaak Leda Gheysen (40)  in Aarschot enkele foto’s van een opmerkelijke figuur. Een man staart je aan, de ene keer draagt hij een militair uniform en heeft hij plastieken revolvers in de handen, de andere keer heeft hij een sheriffkostuum aan. “Ik herinner me hem vanuit mijn jeugd en iedereen noemde hem ‘De Sheriff’. Heel veel weet ik er niet over, wel dat hij overal in het straatbeeld opdook en regelmatig voor de toenmalige juwelierszaak stond om overvallen te voorkomen”, zegt Leda. Voldoende reden voor ons om onze speurdersjas aan te trekken en op zoek te gaan naar het volledige verhaal en dat spreekt best tot de verbeelding. 

 1. Een winkel met speciale en natuurlijke bad- en doucheproducten, zelfs in de vorm van een boeket bloemen
  PREMIUM
  Aarschot

  Een winkel met speciale en natuurlij­ke bad- en douchepro­duc­ten, zelfs in de vorm van een boeket bloemen

  In de Leuvensestraat in Aarschot hebben Katinka Verschooten (27) en haar partner Nico Suykens (47) een wel heel aparte winkel geopend. Bij Bathroom Heaven vind je een heel assortiment bad- en doucheproducten, maar dan wel hele bijzondere. “Al onze producten zijn vegan, ecofriendly en cruelty free, dat wil zeggen niet getest op dieren. En ze komen in allerlei vormen, kleuren en geuren.”
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw