De bewoners zijn blij dat de ketels afgebroken zijn.
Volledig scherm
De bewoners zijn blij dat de ketels afgebroken zijn. © Bollen

Bewoners tevreden over verwijdering ketels vroegere wasserij: “Maar vragen over verontreiniging blijven”

De ketels van de vroegere wasserij aan de Prattenborgstraat werden afgebroken. Het oude fabriekje staat al dertig jaar leeg en was uitgegroeid tot een kanker in het centrum. Toch vragen de bewoners zich af of ook de grond fatsoenlijk gesaneerd werd. Ze keken immers jarenlang uit op olie lekkende ketels. Volgens het stadsbestuur is alles correct verlopen.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Café De Oude Tijd is voor uitbater verleden tijd: “Ik zoek overnemer, de lockdown is mentaal te zwaar voor mij”
  PREMIUM
  Aarschot

  Café De Oude Tijd is voor uitbater verleden tijd: “Ik zoek overnemer, de lockdown is mentaal te zwaar voor mij”

  Café De Oude Tijd, de zaak werd zo genoemd door Brouwerij Haacht, langs de Leuvense Straat in Aarschot zoekt in coronatijden een nieuwe uitbater. Zaakvoerder Bart Verbruggen (31) vindt het welletjes geweest en kan het mentaal niet meer aan. “De zaak draait nochtans heel goed en financieel is er zeker geen probleem. Heel de coronacrisis heeft mij een mentale slag gegeven en daarom is het goed dat ik iemand anders zoek om de traditie verder te zetten.”
 3. Dame die met dochtertje op achterbank avondklok niet respecteert heeft slechts voorlopig rijbewijs

  Dame die met dochtertje op achterbank avondklok niet respec­teert heeft slechts voorlopig rijbewijs

  De politie controleerde dinsdagnacht rond 0.40 uur een wagen op de Westelsebaan in Averbode. De 26-jarige bestuurster uit Aarschot kon geen geldige reden aanbrengen waarom zij de avondklok niet navolgde. De dame had enkel een voorlopig rijbewijs waarmee ze ’s nachts niet mocht rijden. Haar 6-jarig dochtertje zat op de achterbank in een kinderzitje maar was niet vast gegespt. Voor alle inbreuken werd een proces-verbaal opgesteld.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'