Volledig scherm
© Bollen

Bestuurder (20) komt om onder trein nadat seinen op overweg niet werkten, Infrabel: “Mogelijk menselijke fout”

Aan een overweg in de Winterstraat in Langdorp bij Aarschot werd rond 23 uur gisterenavond een auto gegrepen door een goederentrein. De bestuurder kwam om het leven, twee passagiers raakten lichtgewond. Volgens getuigen waren de slagbomen niet gesloten en waren de witte lichten in werking op het moment van het ongeval. Dat meldt het Leuvense parket. Infrabel onderzoekt momenteel de piste van een menselijke fout, zo staat in een persbericht van de spoorinfrastructuurbeheerder te lezen. 

93 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  2 jaar geleden
  Is dat geen job voor Meneerke Peeters?Hij is in de regering toch de specialist onderzoeken te laten instellen ? Hij heeft de laatste 5jaar in de regering niks anders gedaan.
 • Erwin Cauwenbergh

  2 jaar geleden
  Geert ge zit misschien in de onderhoud maar zwijg over dingen waar je niets van weet. Hier is gewoon het bewijs dat men bij de Belgische spoorwegen nog steeds maar regeltjes op papier wil. Hier zal de stationchef, die het bevel tot vertrekken gegeven heeft , verantwoordelijk gesteld worden. Gewoon een rubriek op het formulier niet ingevuld . SF05 tot kilometerpaal zoveel. Maar het heeft grote gevolgen. Sterkte aan de familie en vrienden van de jongen. Een ex treinbestuurder.
 • Ghislain Geerts

  2 jaar geleden
  Ik vind het een rare uitleg van Infrabel als er een trein in panne stond dan is het mogelijk dat er een storing optrad dan moet er aan de overwegen stapvoets en met een geluidssignaal gereden worden maar normaal moeten de overwegen dicht zijn .
 • Serge Surmont

  2 jaar geleden
  Rust zacht... Sterkte aan familie en gelievden
 • Vanessa Cuyt

  2 jaar geleden
  Heel veel sterkte voor heel de familie en vrienden ,hier zijn geen woorden voor
 1. Vrijwilligers bedankt met Hecht Haacht Bon

  Vrijwilli­gers bedankt met Hecht Haacht Bon

  Het is de Week van de Vrijwilliger, en dat wil lokaal zorgbestuur Haacht niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ongeveer met honderdvijftig zijn ze, de vrijwilligers op wie het lokaal bestuur kan rekenen. Het gaat onder andere om zwerfvuilmeters- en peters, fotografen, tappers bij voorstellingen in het GC, vrijwilligers bij het Lokaal Opvanginitiatief of tweedehandswinkeltje van de sociale dienst, chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale en vrijwilligers bij HaBoBIB. Niet alle vrijwilligers kunnen door de coronacrisis ingezet worden, maar ze worden niet vergeten. Om hen te bedanken voor hun inzet, motivatie en volharding ontvangen ze een Hecht Haacht Bon ter waarde van 10 euro waarmee ze de lokale handelaars kunnen steunen.
 2. Buurtbewoners massaal in de bres voor getroffen gezin na woningbrand: “Inzamelactie is een groot succes, maar ze hebben het heel zwaar”
  PREMIUM
  Holsbeek

  Buurtbewo­ners massaal in de bres voor getroffen gezin na woning­brand: “Inzamelac­tie is een groot succes, maar ze hebben het heel zwaar”

  De zware woningbrand van zaterdagavond in Holsbeek laat diepe sporen na bij het getroffen gezin. Bijna alle bezittingen van bewoners Marc en Sonia werden verwoest en het huis is onbewoonbaar verklaard. De buurt startte daarom een inzamelactie en die werd op korte tijd een groot succes. “Sonia is heel emotioneel en Marc heeft derdegraads brandwonden opgelopen. Hij is geopereerd en wakker, maar krijgt zware verdoving om de pijn te kunnen verdragen”, vertelt buurtbewoonster Hilde Smets.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees