Omdat een gewoon mondmasker niet handig is voor mensen met een baard maakt barbier Marijn een baardproef masker
Volledig scherm
Omdat een gewoon mondmasker niet handig is voor mensen met een baard maakt barbier Marijn een baardproef masker © Marijn Boschmans

Barbier Marijn maakt baardproof mondmasker

Barbier Marijn Boschmans (34)  opent maandag zijn kapperszaak Marijn Barbier in Aarschot en heeft zelf een gezichtsmasker ontworpen. “Een baardproof exemplaar want voor mensen met een baard is het onmogelijk om te werken met de bestaande maskers”.

  1. Vooral blije gezichten bij terugkeer van bewoners naar wzc Sint-Rochus : “Toch zit de angst er wel in”
    PREMIUM
    Aarschot

    Vooral blije gezichten bij terugkeer van bewoners naar wzc Sint-Ro­chus : “Toch zit de angst er wel in”

    Op vrijdag 22 juli brak een zware brand uit in Woonzorgcentrum Sint-Rochus. Alle 163 bewoners werden geëvacueerd. Bij deze brand, die bovendien aangestoken bleek, viel helaas een dodelijk slachtoffer. Het gebouw liep ernstige schade op. De voorbije dagen werd er met man en macht gepoetst en gewerkt. Eind vorige week gaf brandweer het fiat om de bewoners, op die van de getroffen afdeling waar de brand ontstond na, te laten terugkeren. Vandaag was het zo ver. Een 70-tal bewoners die her en der over ziekenhuizen of andere zorginstellingen over het land waren opgevangen, keerden terug. Opmerkelijk, vooral blije gezichten. “Het eten dat we kregen was écht lekker hoor, maar toch ben ik blij dat ik weer ‘thuis’ ben.”