Lieve met haar nieuwe partner Steven Omblets in het atelier aan de bar.
Volledig scherm
Lieve met haar nieuwe partner Steven Omblets in het atelier aan de bar. © Foto Bollen

Atelier Roland Rens is exporuimte

AARSCHOTHet atelier van de meest gerenommeerde kunstenaar van Aarschot, Roland Rens, is omgevormd tot een permanente bar- en expositieruimte door zijn weduwe Lieve De Bruyn. Samen met haar nieuwe partner, huidig cultuurschepen Steven Omblets (CD&V), staan ze in voor de uitbating. "We willen af van de kille ziekenhuissfeer van de bestaande galerijen", zeggen ze.

 1. Dirk Debeys uit Aarschot schrijft succesvolle eerste thriller: “Vanaf dat ik mijn ding niet meer kwijt kan in mijn verhalen, dan stop ik met schrijven”
  Aarschot

  Dirk Debeys uit Aarschot schrijft succesvol­le eerste thriller: “Vanaf dat ik mijn ding niet meer kwijt kan in mijn verhalen, dan stop ik met schrijven”

  Dirk Debeys (57) uit Aarschot publiceerde onlangs zijn eerste boek. Door de week werkt hij fulltime in de reclamesector, maar in het weekend wordt hij schrijver. Zijn thriller ‘Sneeuw Rood’ was meteen een schot in de roos want op enkele maanden tijd verkocht hij meer dan 2.000 exemplaren. Ondertussen is hij volop bezig aan het vervolg.
 2. Week van de Friet: de acht charmantste frietbarakjes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”
  PREMIUM
  Regio

  Week van de Friet: de acht charmant­ste frietbarak­jes in Leuven en het Hageland: “Je hebt mensen zien opgroeien, dat is mooi om te zien”

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. En waarom niet eens bij een authentieke frietbarak? Vroeger was de tel niet bij te houden, maar in de loop van de jaren zijn ze bijna allemaal uit het straatbeeld verdwenen. Wij gingen op pad en vonden nog enkele charmantje frietbarakjes in Leuven en het Hageland.
 1. Kempen kleurt roder en roder: Geel kent meeste besmettingen op twee weken gevolgd door Turnhout, Mol en Hoogstraten
  Kempen

  Kempen kleurt roder en roder: Geel kent meeste besmettin­gen op twee weken gevolgd door Turnhout, Mol en Hoogstra­ten

  De coronacijfers in de Kempen blijven stijgen. Geel kende de voorbije twee weken iets meer dan 1.200 besmettingen waarvan alleen donderdag al 140. Turnhout (921), Mol (895), Hoogstraten (721) en Kasterlee (716) vervolledigen de top 5. De stijging is wel het minst sterk in Turnhout (83 procent ten opzichte van de periode ervoor. Heel wat steden en gemeenten hebben nog voor het overlegcomité beslist om evenementen af te gelasten of af te slanken.
 2. Kinderen spelen voortaan rookvrij op alle speelterreinen in Aarschot: “We bouwen dus verder aan een rookvrije generatie en een maatschappij waarin kinderen rookvrij kunnen opgroeien”
  Aarschot

  Kinderen spelen voortaan rookvrij op alle speelter­rei­nen in Aarschot: “We bouwen dus verder aan een rookvrije generatie en een maatschap­pij waarin kinderen rookvrij kunnen opgroeien”

  Zien roken, doet roken. Kinderen kopiëren het gedrag van volwassenen. Helaas wordt er vandaag de dag nog gerookt in het bijzijn van kinderen. De stad Aarschot vindt het belangrijk dat kinderen in een rookvrije omgeving kunnen spelen. Daarom maakt ze nu alle speelterreinen in Aarschot en de deelgemeenten rookvrij.