Kristel Appelt.
Volledig scherm
Kristel Appelt. © Photo News

ASSISEN. Helikopterbruid en ex krijgen respectievelijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpartij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”

LEUVEN/AARSCHOTKristel Appelt (28) en Björn De Candt (31) hebben in het Leuvense assisenhof respectievelijk 25 en 24 jaar cel gekregen voor de dodelijke steekpartij op Andy Vandereyt (30) bijna drie jaar geleden in Aarschot. “Hij heeft tijdens zijn jeugd een hechtingsstoornis opgelopen, waarvan zij gebruik heeft gemaakt”, verklaarde hof en jury het verschil in strafmaat.

 1. Teleurstelling en ontgoocheling bij Aarschotse horeca na nieuwe beslissingen: “Wij draaien onze weekomzet op vrijdag en zaterdag tussen 22 en 3 uur ‘s nachts en wat met ‘den toog’?”
  PREMIUM
  Aarschot

  Teleurstel­ling en ontgooche­ling bij Aarschotse horeca na nieuwe beslissin­gen: “Wij draaien onze weekomzet op vrijdag en zaterdag tussen 22 en 3 uur ‘s nachts en wat met ‘den toog’?”

  Het overlegcomité heeft beslist: Horeca dicht om 23 uur en met maximum 6 aan een tafel. De uitbaters reageren enerzijds begripvol, maar anderzijds voelen ze zich - alweer - in de steek gelaten. Want deze maatregelen gaan gevolgen hebben voor hun inkomsten. “Wij doen er alles aan om ons steentje bij te dragen en ze blijven met de vinger wijzen naar de horeca terwijl het probleem niet hier ligt”, vertelt Rik Terlyn mede-uitbater van café De Flater. “Dat verdient een hard werkende ondernemer niet”, klinkt het bij Jan De Vadder van café Guidon.
 1. Van Norbertijnen in Aarschot tot Will Tura in Kampenhout: zeven toptentoonstellingen in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Norbertij­nen in Aarschot tot Will Tura in Kampenhout: zeven toptentoon­stel­lin­gen in Leuven en het Hageland

  Wie in de laatste weken van het jaar nog wat cultuur wil opsnuiven, komt zeker aan zijn trekken in de regio Leuven en het Hageland. Er zijn heel wat lokale en zelfs nationale expo’s. Wij gingen op zoek naar 7 toptentoonstellingen die zeker een bezoekje waard zijn. Wil je de geschiedenis proeven in Diest of Aarschot? Of wil je liever kennismaken met nieuw werk van plaatselijke kunstenaars in Haacht of Tremelo? Laat je inspireren door onze tips.