Kristel Appelt.
Volledig scherm
Kristel Appelt. © Photo News

ASSISEN. Helikopterbruid en ex krijgen respectievelijk 25 en 24 jaar cel voor dodelijke steekpartij op Andy (30): “Het is een héél zware straf voor héél zware feiten”

LEUVEN/AARSCHOTKristel Appelt (28) en Björn De Candt (31) hebben in het Leuvense assisenhof respectievelijk 25 en 24 jaar cel gekregen voor de dodelijke steekpartij op Andy Vandereyt (30) bijna drie jaar geleden in Aarschot. “Hij heeft tijdens zijn jeugd een hechtingsstoornis opgelopen, waarvan zij gebruik heeft gemaakt”, verklaarde hof en jury het verschil in strafmaat.

  1. Twee curatoren maken met Het Kabinet ‘onzichtbare’ kunst weer toegankelijk voor het publiek: “Zo kan het publiek weer genieten van deze mooie stukken”
    Aarschot

    Twee curatoren maken met Het Kabinet ‘onzichtba­re’ kunst weer toeganke­lijk voor het publiek: “Zo kan het publiek weer genieten van deze mooie stukken”

    Het stedelijk museum van Aarschot heeft doorheen de jaren een collectie kunst verzameld dankzij schenkingen en aankopen. Die werden tot nu zorgvuldig opgeslagen in een depot, maar met ‘Het Kabinet’ wil de stad kunst opnieuw tonen. Voor de eerste editie van Het Kabinet gaan twee curatoren aan de slag: Pieter Van Kerckhoven en Josée Lehon kregen carte blanche. Het resultaat? Een levendige muur van Aarschotse schilderkunst.