Amélie Demeyer is amper zes jaar oud maar fel begaan met de ernst van de coronacrisis.
Volledig scherm
Amélie Demeyer is amper zes jaar oud maar fel begaan met de ernst van de coronacrisis. © Dirk Desmet

Amélie (6) schopt ons een geweten in coronatijden: “Toen ze kleuter was, kon ze zich ook al opwinden over foutgeparkeerde wagens”

De zesjarige Amélie Demeyer uit Gelrode maakt indruk op sociale media. In een filmpje op Facebook maakt ze zich een beetje boos op alle mensen die de coronaregelgeving niet respecteren. “Is dat nu zo moeilijk om anderhalve meter afstand te houden?” vraagt ze in het filmpje dat niemand onberoerd kan laten. 

  1. Van een glaskunstenaar tot een striptekenaar: deze 7 kunstenaars openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld in Leuven en het Hageland
    PREMIUM
    Leuven/Hageland

    Van een glaskunste­naar tot een stripteke­naar: deze 7 kunste­naars openen hun deuren tijdens Atelier in Beeld in Leuven en het Hageland

    Op 13, 14 en 15 mei vindt Atelier in Beeld voor het eerst in levenden lijve plaats. Dan kan je langsgaan bij honderden kunstenaars uit heel Vlaanderen om een kijkje te nemen in hun heiligdom. Wij doorzochten het aanbod en selecteerden zeven kunstzinnige plekjes in Leuven en het Hageland. Van de ‘Smederij van ‘t Park’ tot kunst met kleurpotloden in Tremelo. Hier geef je je ogen de kost.