Verschillende stonden terecht voor waslijst aan inbreuken op het jachtdecreet.
Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende stonden terecht voor waslijst aan inbreuken op het jachtdecreet. © Vertommen

Ambtenaar en bevriende jagers krijgen tot tien maanden cel met uitstel omdat ze jachtregels aan laars lappen

AARSCHOT/HERSELT/SCHERPENHEUVELTien personen, de meeste van hen zijn jagers, zijn correctioneel veroordeeld, omdat ze heel wat regels van onder meer het Jachtdecreet aan hun laars lapten. Er werden zelf uitheemse muntjakken gekweekt, uitgezet en geschoten. Een ambtenaar van Landbouw en Visserij maakte zo z’n eigen clandestiene fazantenpaté, waarmee hij trakteerde op het werk.

 1. Heists muzikantenkoppel komt na 3 jaar uitstel met show in Zwaneberg: “Na geboorte van dochter een datum voor Pop-iT vastgelegd”
  PREMIUM

  Heists muzikanten­kop­pel komt na 3 jaar uitstel met show in Zwaneberg: “Na geboorte van dochter een datum voor Pop-iT vastgelegd”

  Uitstel is geen afstel: drie jaar na de aankondiging van hun show Pop-iT staat het Heistse muzikantenkoppel Aalex Vertommen en Ralph Hermans op zaterdag 1 april op de planken van CC Zwaneberg. Door corona, verbouwingswerken en een zwangerschap werd Pop-iT in de koelkast geplaatst. Naast een liveband en strijkkwartet nodigden Aalex en Ralph opnieuw een pop-up koor en de dansers van lokale dansclub Kick-It uit om mee de avond te vullen. “‘Ik kan niet kiezen’ is het thema van de show”, lacht Aalex.
  Heist-op-den-Berg
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.