Station Aarschot.
Volledig scherm
Station Aarschot. © Bollen

Alternatieve dienstregeling De Lijn dit weekend

Van 23 tot 26 september vinden de oefen- en wegritten van het WK wielrennen plaats. Tijdens de op- en afbouw van de aankomstzone op de Leuvense buitenring (Geldenaaksevest) volgen verschillende lijnen in Leuven een omleiding. Op vrijdag 24 september is er daarnaast een vakbondsactie gepland. Het is dus mogelijk dat je tram of bus niet rijdt of een omleiding volgt. 

 1. TIPS. Hier leven kinderen zich uit tijdens de herfstvakantie: 8 niet te missen kampen in de regio Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. Hier leven kinderen zich uit tijdens de herfstva­kan­tie: 8 niet te missen kampen in de regio Leuven en het Hageland

  Van 30 oktober tot en met 7 november is het weer herfstvakantie. Negen dagen lang hoeft je kroost dus niet naar school. Dat betekent dat je andere manieren zal moeten zoeken om zoon- of dochterlief bezig te houden. Wij gingen alvast op zoek naar enkele toffe herfstkampen in de regio Leuven en in het Hageland. Zoek je iets actief, zodat je oogappel al zijn energie kwijt kan? Of houdt hij of zij het liever wat rustiger? Deze herfstvakantie is er voor ieder wat wils in de regio.
 2. Bestuurder onder invloed betrokken bij ongeval
  Scherpenheuvel / Aarschot

  Bestuurder onder invloed betrokken bij ongeval

  In de Veststraat in Scherpenheuvel-Zichem kwam het donderdag rond 19.50 uur tot een aanrijding tussen twee personenwagens. Tussen de beide bestuurders, een 56-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem en een 26-jarige man uit Aarschot, kwam het tot een discussie over de omstandigheden van het ongeval. Daarop werd de politie verwittigd. De jongeman uit Aarschot bleek onder invloed van drugs te rijden. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken.