Schoolgaande jongeren leven zich terug uit tijdens de Vlaamse loopweken voor scholen. Dit jaar is Aarschot de gastheer voor het hoogtepunt van de Vlaamse loopweken voor scholen.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoolgaande jongeren leven zich terug uit tijdens de Vlaamse loopweken voor scholen. Dit jaar is Aarschot de gastheer voor het hoogtepunt van de Vlaamse loopweken voor scholen. © PGA

Aarschot is dit jaar gaststad voor Vlaamse loopweken voor scholen: “Alle leerlingen van Aarschot en omstreken zijn hier mee opgegroeid”

AarschotDit jaar is Aarschot gasttad voor het hoogtepunt van de Vlaamse loopweken voor scholen. Op donderdag 28 september organiseren alle partners samen een persmoment en toveren ze domein Elzenhof om tot een unieke belevingsloop.

 1. Afbraakwerken Pakhuis Roland Renskade starten 12 december: “Het is de bedoeling om de achter- en zijgevel te behouden”
  Aarschot

  Afbraakwer­ken Pakhuis Roland Renskade starten 12 december: “Het is de bedoeling om de achter- en zijgevel te behouden”

  Op maandag 28 november kwam een gedeelte van het pakhuis aan de Roland Renskade naar beneden, aan de kant van de binnenkoer. Er was enkel materiële schade. Na de stabiliteitscontrole bleek dat de stabiliteit van het gebouw niet langer gegarandeerd kon worden. Daarom besloot burgemeester Gwendolyn Rutten dat het pakhuis zo snel mogelijk - gecontroleerd - afgebroken moest worden. Die afbraakwerken starten op maandag 12 december vanaf 8 uur.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. CD&V stelt voor om parkje Bergstraat te vernoemen naar ereburgemeester Diane Verbist-Vandewijngaerden: “Zonder haar inzet was dit stukje volgebouwd”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  CD&V stelt voor om parkje Bergstraat te vernoemen naar ereburge­mees­ter Diane Ver­bist-Vandewijn­gae­r­den: “Zonder haar inzet was dit stukje volgebouwd”

  Wordt het naamloze parkje op de hoek van de Bergstraat met de Noordstraat binnenkort omgedoopt tot het Diane Vandewijngaerden Park? Wel als het van meerderheidspartij CD&V afhangt. Op de laatste gemeenteraad werd het idee door de fractie van de christendemocraten geopperd. “Als eerbetoon voor haar inzet voor de gemeente in het algemeen en voor de Bergstraat als kloppend hart van Heist-op-den-Berg in het bijzonder”, klonk het.