Stad Aarschot herdenkt slachtoffers corona en noodweer.
Volledig scherm
Stad Aarschot herdenkt slachtoffers corona en noodweer. © Stad Aarschot

Aarschot herdenkt slachtoffers noodweer én corona: “We leggen de focus op herdenken, hopen en steunen”

AarschotNet zoals in de rest van het land, zal het morgen ook in Aarschot geen traditionele feestdag zijn. De stad herdenkt immers niet alleen de oorlogsslachtoffers, maar ook de slachtoffers van het coronavirus en het noodweer van de voorbije dagen.

 1. Ontdek de werken van Herseltse kunstenaars in alle deeldorpen tijdens Toernee Artistiek
  Herselt

  Ontdek de werken van Herseltse kunste­naars in alle deeldorpen tijdens Toernee Artistiek

  Dit weekend organiseert de gemeente Herselt, in samenwerking met heel wat Herseltse kunstenaars, voor de eerste keer de kunstroute Toernee Artistiek in alle deeldorpen. Op acht verschillende locaties, zowel op openbare plaatsen als in enkele ateliers zelf, zullen 23 kunstenaars hun werken tentoonstellen. Vrijdagnamiddag maakten de deelnemers per bus al een rondrit langs elkaars kunstwerken.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Ereburgemeester Jos Pelgrims (95), de man die Aarschot omtoverde tot scholenstad, overleden
  PREMIUM
  Aarschot

  Ereburge­mees­ter Jos Pelgrims (95), de man die Aarschot omtoverde tot scholen­stad, overleden

  Jos Pelgrims, ereburgemeester van de stad Aarschot, is afgelopen week overleden op 95-jarige leeftijd. De advocaat was eerst als schepen en later als burgemeester actief, van 1959 tot 1976. In 1973 mocht hij koning Boudewijn verwelkomen in de stad. Ondanks zijn gezegende leeftijd bleef hij het politieke reilen en zeilen op de voet volgen. De Stad Aarschot heeft veel aan hem te danken. Zo maakte hij van Aarschot een echte scholenstad.