vtm nieuws
Volledig scherm
vtm nieuws © Activist Marc Van Damme en huidig burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten.

Aarschot betaalt buurtwegactivist 1,6 miljoen om te stoppen met procederen

De stad Aarschot moet buurtwegactivist Marc Van Damme een slordige 1,6 miljoen euro betalen op voorwaarde dat hij stopt met het aanspannen van processen tegen de stad. Volgens de man wordt er te weinig gedaan om voetwegen te onderhouden en hij kreeg daarin gelijk van de rechter. 

289 reacties

 • Jijipeke Van meulebeik

  2 jaar geleden
  Waar haalt men het recht vandaan om zich een stuk openbare grond, laat staan privé grond, toe te eigenen mits poortje, gracht, prikkeldraad of whatever......... is dat dan geen diefstal?
 • Liliane Justé

  2 jaar geleden
  hoeveel heeft het dan nog aan advocaten gekost daar weten we ook iets over met zolang te rekken kon al veer eerder opgelost zijn
 • Russ Passe-Montagne

  2 jaar geleden
  ovld heeft geld genoeg, de burger zal wel ophoesten.
 • Ronald Van Ee

  2 jaar geleden
  wat maakt dit nu uit voor Rutten z is gewoon volop bezig om een plaatsje in de regering te krijgen en liefst zo hoog mogelijk dat is geld dat op haar rekening komt en brengt ook nog de bijkomende extras mee ! deze landwegen is toch maar bijzaak voor haar en ja de boete moet zij niet betalen die word betaald door de mensen van Aarschot want dat komt uit de gemeente kas ! dus daar zal ze nu echt niet waker van liggen ! waar ze terecht zal komen in een regering dat telt nu !
 • Stef De Vos

  2 jaar geleden
  Best te geloven dat Magnette in haar een perfecte premier ziet! Geld uitgeven lijkt voor haar geen probleem, zoals voor haar voorganger Guy.
 1. RESTOTIP. Heidi's Strijkhuisje # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelijke prijs
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. Heidi's Strijkhuis­je # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelij­ke prijs

  In een doodgewone woning in de Meerstraat in Goetsenhoven bij Tienen kan je (bijna) iedere dag terecht voor afhaalgerechten. Dagelijkse kost tegen een schappelijke prijs. Balletjes in tomatensaus, lasagne, witloof in hespenrolletjes en kaassaus... noem maar op. Maar evenzeer staat er een vispannetje met puree of vegetarische gerechten op het menu. Via haar Facebookpagina kunnen geïnteresseerden suggesties voorstellen. Als er voldoende interesse hiervoor is, gaat Heidi op zoek naar dagverse ingrediënten en kruipt ze achter haar fornuis.