vtm nieuws
Volledig scherm
vtm nieuws © Activist Marc Van Damme en huidig burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten.

Aarschot betaalt buurtwegactivist 1,6 miljoen om te stoppen met procederen

De stad Aarschot moet buurtwegactivist Marc Van Damme een slordige 1,6 miljoen euro betalen op voorwaarde dat hij stopt met het aanspannen van processen tegen de stad. Volgens de man wordt er te weinig gedaan om voetwegen te onderhouden en hij kreeg daarin gelijk van de rechter. 

289 reacties

 • Jijipeke Van meulebeik

  3 jaar geleden
  Waar haalt men het recht vandaan om zich een stuk openbare grond, laat staan privé grond, toe te eigenen mits poortje, gracht, prikkeldraad of whatever......... is dat dan geen diefstal?
 • Liliane Justé

  3 jaar geleden
  hoeveel heeft het dan nog aan advocaten gekost daar weten we ook iets over met zolang te rekken kon al veer eerder opgelost zijn
 • Erik Mones

  3 jaar geleden
  ovld heeft geld genoeg, de burger zal wel ophoesten.
 • Ronald Van Ee

  3 jaar geleden
  wat maakt dit nu uit voor Rutten z is gewoon volop bezig om een plaatsje in de regering te krijgen en liefst zo hoog mogelijk dat is geld dat op haar rekening komt en brengt ook nog de bijkomende extras mee ! deze landwegen is toch maar bijzaak voor haar en ja de boete moet zij niet betalen die word betaald door de mensen van Aarschot want dat komt uit de gemeente kas ! dus daar zal ze nu echt niet waker van liggen ! waar ze terecht zal komen in een regering dat telt nu !
 • Stef De Vos

  3 jaar geleden
  Best te geloven dat Magnette in haar een perfecte premier ziet! Geld uitgeven lijkt voor haar geen probleem, zoals voor haar voorganger Guy.
 1. “Je reinste hypocrisie!”: activist die al jaren strijdt voor heropening voetwegen, heeft zelf zwembad aangelegd op voetweg

  “Je reinste hypocrisie!”: activist die al jaren strijdt voor heropening voetwegen, heeft zelf zwembad aangelegd op voetweg

  Lowie Steenwegen (Samen Groen), die zich al jaren inzet om voetwegen die door woningen en bedrijven lopen te heropenen, blijkt nu zelf zo’n trage weg naast zijn huis afgesloten te hebben. “Grof, cynisch en hypocriet”, reageert burgemeester Peter Reekmans. En mogelijk krijgt het verhaal ook een staartje, want enkele inwoners hebben nu officieel gevraagd om de bewuste voetweg te heropenen.