Aanleg vistrap.
Volledig scherm
Aanleg vistrap. © PGA

Aanleg nieuwe vistrap aan Demersluis ‘s Hertogenmolens: “Een win-win voor mens en dier”

AarschotVraag je je af ‘wat die kraan daar in het midden van de Demer aan het eilandje bij de molens’ staat te doen? Vanaf deze week starten de werken voor de aanleg van een nieuwe vistrap in de Demersluis aan ‘s Hertogenmolens. De aanleg ervan duurt vermoedelijk een maand. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. "Wie heeft mijn vader vermoord?” Dochter Shari ging zelf zoeken naar moordenaar van haar vader. Nu heropent parket na 20 jaar dossier wurgmoord
  PREMIUM

  "Wie heeft mijn vader vermoord?” Dochter Shari ging zelf zoeken naar moordenaar van haar vader. Nu heropent parket na 20 jaar dossier wurgmoord

  17 november 2002. Het levenloze lichaam van Freddy Putseys (42) wordt aangetroffen in zijn woning in Zichem. Door de pillen en drank die naast hem worden gevonden, denken de speurders eerst aan een wanhoopsdaad. Na enkele dagen onderzoek blijkt Freddy gewurgd te zijn en moet de moordenaar uit zijn directe omgeving komen. “Daardoor vertrouw ik eigenlijk nog steeds niemand hier”, vertelt dochter Shari, die destijds nog maar een kind van 10 jaar oud was en nu met nieuwe inzichten naar de speurders stapte. Want niet alle sporen blijken uitgewist te zijn.
  Scherpenheuvel
 1. Bruyninckx Chiconettes zet in op duurzaam waterbeheer: “Op dit moment draaien we 50% op regenwater, maar we gaan naar 95%”
  PREMIUM

  Bruyninckx Chiconet­tes zet in op duurzaam waterbe­heer: “Op dit moment draaien we 50% op regenwater, maar we gaan naar 95%”

  Woensdag 22 maart is het Wereldwaterdag: de jaarlijkse dag waarop de Verenigde Naties water in de kijker willen zetten. Dit leek ons de uitgelezen kans om een kijkje te nemen bij Witloofteler Bart Bruyninckx van Bruyninckx Chiconettes uit Messelbroek. Voor hem is duurzaam waterbeheer zeer belangrijk. “Momenteel vang ik 100.000 liter regenwater op via een eigen bassin. Binnen twee maanden zou een waterbekken klaar zijn, goed voor 1.000.000 liter regenwater.”
  Scherpenheuvel-Zichem
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.