83.000 euro subsidies voor Merode

 1. ASSISEN LIVE. Aanklager overloopt bewijslast van 29 jaar geleden: “De identiteit van dader en slachtoffer kleven aan dezelfde jeansbroek. Dat is behoorlijk uniek”

  ASSISEN LIVE. Aanklager overloopt bewijslast van 29 jaar geleden: “De identiteit van dader en slachtof­fer kleven aan dezelfde jeansbroek. Dat is behoorlijk uniek”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 1. Schrijfster Ayan Mohamud Yusuf stuurt brief naar politica Sihame El Kaouakibi: “Ik vind haar visie op racisme te eenzijdig en moest gewoon reageren”
  PREMIUM
  Diest

  Schrijf­ster Ayan Mohamud Yusuf stuurt brief naar politica Sihame El Kaouakibi: “Ik vind haar visie op racisme te eenzijdig en moest gewoon reageren”

  De van afkomst Somalische auteur en kabinetsmedewerkster van de Vlaamse Minister-President Ayan Mohamud Yusuf (40) uit Diest reageert op uitspraken van politica Sihame El Kaouakibi (Open Vld) in een interview eerder in de krant De Morgen, waarin ze het onder andere heeft over racisme in ons land. Ayan, zelf destijds haar land ontvlucht, vindt dat die mening een vertekend beeld geeft van de werkelijkheid. “Ik heb haar een brief gestuurd want ik moest gewoon iets doen. Blanken zijn niet de enige racisten en zo lijkt het nu wel over te komen.”
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"
  Play
  Club Flo

  Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"