Het verkeersongeval gebeurde op de Ter Heidelaan in Aarschot.
Volledig scherm
Het verkeersongeval gebeurde op de Ter Heidelaan in Aarschot. © PGA

59-jarige fietsster overlijdt bij het oversteken van drukke weg: “Binnen twee weken zouden er verkeerslichten komen. Dit is zéér wrang”

AarschotEen 59-jarige vrouw uit Begijnendijk is woensdagavond omgekomen bij een verkeersongeval op de Ter Heidelaan in Aarschot, toen ze werd aangereden door een vrachtwagen. Binnen twee weken zouden op de plaats van het ongeval lichten geplaatst worden om het punt veiliger te maken, maar die komen er nu morgen al. 

 1. Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegparkings in Vlaams-Brabant
  3

  Sterke daling afval en zwerfvuil op carpool- en snelwegpar­kings in Vlaams-Bra­bant

  De afgelopen drie jaar is de hoeveelheid afval en zwerfvuil op parkings langs autosnelwegen, carpoolplaatsen en gewestwegen fors gedaald. “Een gevolg van het strengere handhavingsbeleid en de goede samenwerking met lokale besturen en de wegpolitie”, klinkt het. Om de strijd tegen zwerfvuil verder te zetten zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zich in de toekomst concentreren op de parkings waar het meeste afval wordt achtergelaten. Dit blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA) aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open VLD).
  Rotselaar
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.