In Aarschot kan je als toevallige passant plots meedoen aan de voorstelling van een professionele choreograaf.
Volledig scherm
PREMIUM
In Aarschot kan je als toevallige passant plots meedoen aan de voorstelling van een professionele choreograaf. © Danny Willems

5 tips voor een leuk weekend in Leuven en het Hageland: van middeleeuwse avondwandeling tot het meezingen van ABBA-hits

Leuven - HagelandMet het WK Wielrennen in Leuven tijdens het weekend van 25 en 26 september zwaait voornamelijk koning fiets met de scepter. Wie de wielerhetze liever figuurlijk aan zich laat voorbijgaan, kan zich eventueel behelpen met één van onze weekendtips. 

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Nieuwjaarsvuurwerk in Heist beperkt tot half uur: “Alleen geluidsarm vuurwerk toegestaan”
  Heist-op-den-Berg

  Nieuwjaars­vuur­werk in Heist beperkt tot half uur: “Alleen geluidsarm vuurwerk toegestaan”

  In Heist-op-den-Berg is het tijdens nieuwjaarsnacht toegelaten om vuurwerk af te schieten, al hangen daar wel enkele regels aan vast. “Zo is vuurwerk alleen toegestaan tussen middernacht en half 1. Van oud op nieuw is het in Heist-op-den-Berg verboden om gewoon vuurwerk af te schieten. Het moet om geluidsarm vuurwerk gaan”, aldus burgemeester Jan Moons (N-VA). Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg zal ook zelf geluidsarm vuurwerk afschieten tijdens de nieuwjaarsreceptie begin volgend jaar.
 3. Thomas Verheyden pakt eerste zege met GSG Aarschot: “Overwinning mocht niet lang meer uitblijven”
  Basketbal Top Division 2

  Thomas Verheyden pakt eerste zege met GSG Aarschot: “Overwin­ning mocht niet lang meer uitblijven”

  De nul is van de tabellen voor GSG Aarschot. De ploeg ging met 85-89 winnen op het veld van Quargenon. Eén zwaluw maakt ook voor de Hagelanders de lente nog niet, maar de ploeg deelt nu wel de laatste plaats in Top Division 2 met Mechelen. Belangrijker gegeven: Quaregnon en Sijsele hebben beiden slechts één wedstrijd meer gewonnen. Er is dus nieuwe hoop.