Archiefbeeld- 32 leerlingen van de HABK in die naar de vestiging in Gelrode gingen, moeten in quarantaine.
Volledig scherm
Archiefbeeld- 32 leerlingen van de HABK in die naar de vestiging in Gelrode gingen, moeten in quarantaine. © HABK-repro Bollen

32 leerlingen en twee leerkrachten van Hagelandse Academie in quarantaine

AarschotIn HABK (Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst) bleek zondag in de late namiddag dat een leerling besmet is geraakt met het coronavirus, meer bepaald de Britse variant. Twee leerkrachten en 32 leerlingen die les volgen in Gelrode moeten daardoor 10 dagen in quarantaine.

 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Hier kon en mocht dit weekend toch even geschaatst worden, en ook de burgemeester zag dat het goed was: “Jong en oud nog eens zo plezier zien maken, dat doet ongelooflijk veel deugd”
  Aarschot

  Hier kon en mocht dit weekend toch even geschaatst worden, en ook de burgemees­ter zag dat het goed was: “Jong en oud nog eens zo plezier zien maken, dat doet ongeloof­lijk veel deugd”

  Ondanks het verbod op schaatsen in Aarschot, Diest en Scherpenheuvel-Zichem, leefden velen zich toch uit. Op een weide in Aarschot, die zo goed als altijd blank staat wanneer het regent en nu dus voorzien was van een ijslaag, waren dit weekend bijvoorbeeld schaatsers te zien. Je kan tenslotte maar een tiental centimeter diep wegzakken indien het ijs zou breken, dus waarom niet? Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) kwam ter plaatse kijken en zag dat alles coronaproof verliep.
 1. Eerste veertigers geven zich bloot in 'Uit De Kleren'
  Play
  Uit de Kleren

  Eerste veertigers geven zich bloot in 'Uit De Kleren'

 2. Maak kennis met de meisjes én jongens die dingen naar stek bij K3
  Play
  tv

  Maak kennis met de meisjes én jongens die dingen naar stek bij K3