Voorstelling kunstroute: 120 kunstenaars in 84 ateliers tijdens zevende editie van kunstroute
Volledig scherm
Voorstelling kunstroute: 120 kunstenaars in 84 ateliers tijdens zevende editie van kunstroute © PGA

120 kunstenaars stellen tentoon in 84 ateliers tijdens zevende editie van kunstroute: “Met speciaal plaatsje voor jongeren”

Aarschot, Begijnendijk, Holsbeek, Rotselaar en Scherpenheuvel-ZichemTijdens de vier weekends van november zetten 120 kunstenaars uit de regio Noord-Oost Hageland hun ateliers en tuinen open voor het publiek. De Intergemeentelijke Culturele Samenwerking (IGCS) creëerde een kunstroute doorheen Aarschot, Begijnendijk, Holsbeek, Rotselaar en Scherpenheuvel-Zichem waarlangs je in totaal 84 ateliers kan bezoeken.

 1. RESTOTIP. Heidi's Strijkhuisje # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelijke prijs
  PREMIUM
  Tienen

  RESTOTIP. Heidi's Strijkhuis­je # Met De Kleine Honger: Verse dagelijkse kost, aan een schappelij­ke prijs

  In een doodgewone woning in de Meerstraat in Goetsenhoven bij Tienen kan je (bijna) iedere dag terecht voor afhaalgerechten. Dagelijkse kost tegen een schappelijke prijs. Balletjes in tomatensaus, lasagne, witloof in hespenrolletjes en kaassaus... noem maar op. Maar evenzeer staat er een vispannetje met puree of vegetarische gerechten op het menu. Via haar Facebookpagina kunnen geïnteresseerden suggesties voorstellen. Als er voldoende interesse hiervoor is, gaat Heidi op zoek naar dagverse ingrediënten en kruipt ze achter haar fornuis.
 2. Jos Laudus (58), fervent racepiloot en zaakvoerder van Bandencenter, overleden
  Tienen

  Jos Laudus (58), fervent racepiloot en zaakvoer­der van Bandencen­ter, overleden

  Tienenaar Jos Laudus (58), van Bandencenter Laudus aan de Sint-Maurusweg in Tienen, is woensdag plots overleden. Klanten kregen er niet enkel een goede service, Jos nam steeds wat tijd voor een goede babbel en een grapje. De man met de eeuwige glimlach en gevoel voor humor was niet enkel in de regio gekend, maar ook ver daarbuiten. Naast het vele en harde werk had Jos een passie voor de autosport en reed jarenlang rally’s.