1. Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoektochten
  PREMIUM
  Aarschot

  Gezins­sport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoek­toch­ten

  Wie in de zomervakantie een stukje Vlaanderen met het hele gezin wil ontdekken, kan met de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, op een originele manier Aarschot verkennen. In totaal stippelde Gezinssport Vlaanderen vier zoektochten uit. Ze zijn beschikbaar van 1 juli tot en met 30 september. Gezinssport Vlaanderen hoopt op deze manier zo veel mogelijk gezinnen van een uitstapje in eigen land te laten genieten.
 2. 5 tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: van minimercado tot een inkijk in het dagelijkse abdijleven
  PREMIUM
  Hageland

  5 tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: van minimerca­do tot een inkijk in het dagelijkse abdijleven

  Minder coronabesmettingen, steeds meer vaccinaties: de vrijheid lonkt. En dus halen we ook met veel plezier onze weekendtips van onder het stof. Nog geen plannen dit weekend? Onze redactie zocht vijf leuke activiteiten voor je uit. Want in het Hageland valt alweer wat te beleven. Wat dacht je van een minimercado in Diest? Of een inkijk in het dagelijkse abdijleven?
 1. Schoonmakers in bloemetjes gezet
  Begijnendijk

  Schoonma­kers in bloemetjes gezet

  Naar aanleiding van de “Week van de schoonmaker” heeft ACV Begijnendijk-Betekom de medewerkers van de verschillende schoonmaakdiensten in de gemeente in de bloemetjes gezet. “Elke dag opnieuw staan ze met de glimlach voor ons klaar. Dag in, dag uit steeds opnieuw! Er zijn heel veel soorten schoonmakers, en die verdienen één voor één respect en waardering, zegt voorzitster van het ACV Wendy De Cock. “Sinds de coronamaatregelen is het nog duidelijker hoe belangrijk de job van het schoonmaakpersoneel is en hoe zij elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Zij verdienen het om in deze week extra bedankt te worden want hun inzet is goud waard!”
 1. Aarschot wil domein Schoonhoven kopen en teruggeven aan inwoners: “We doen ook een beroep op hen voor de nieuwe invulling van het park”
  PREMIUM
  Aarschot

  Aarschot wil domein Schoonho­ven kopen en teruggeven aan inwoners: “We doen ook een beroep op hen voor de nieuwe invulling van het park”

  Vele Aarschottenaren bewaren mooie herinneringen aan Schoonhoven, een recreatiedomein van 16 hectare aan de Diestsesteenweg. Ze hebben er geschaatst, gewandeld, gezwommen, gekampeerd of genoten van het mooie weer op een zonovergoten terras. Herinneringen om te koesteren én levendig te houden. Meteen ook één van de redenen voor de stad om Schoonhoven gewoon te kopen: het domein teruggeven aan de Aarschottenaren.
 2. Spoorwegovergang Danone zaterdag lange tijd gesloten
  ROTSELAAR

  Spoorweg­over­gang Danone zaterdag lange tijd gesloten

  Voor werken in opdracht van spoorwegbeheerder Infrabel ter hoogte van de spoorwegovergang aan Danone in Rotselaar, moet op zaterdag 19 juni de Stationsstraat afgesloten worden. De werken starten om 2 uur ‘s nachts en zullen ongeveer tot 19 uur ‘s avonds duren. Er wordt een omleiding voorzien vanaf de rotonde via de Aarschotsesteenweg naar de Langestraat – Steenweg op Wezemaal/Torenstraat. Het verkeer komt zo uit op het kruispunt Torenstraat - Stationsstraat/Provinciebaan om hun weg verder te zetten.
 1. Belgische topchocolatier en Uitgeverij Averbode leren kleuters bakken én rekenen met nieuw bakboek
  PREMIUM
  Averbode

  Belgische topchocola­tier en Uitgeverij Averbode leren kleuters bakken én rekenen met nieuw bak­boek

  Uitgeverij Averbode lanceert samen met topchocolatier Herman Van Dender en Valériane Gréban, finaliste bij de Waalse versie van ‘Bake-Off’, het eerste kookboek in ons land voor kleuters waarin ze ook wiskunde op hun bord krijgen. Aan de hand van eenvoudige recepten en praktische oefeningen kunnen drie- tot zesjarigen zo - samen met de hulp van mama, papa, oma of opa - deze zomer al spelenderwijs wiskunde-opdrachten tot een goed einde brengen. Zo starten ze het nieuwe schooljaar met voorsprong, want wiskunde is vaak het moeilijkste vak van de allerkleinsten in de klas. Het is alvast een primeur : het is het allereerste wiskundebakboek in ons land voor drie- tot zesjarigen
 2. Archeologische vondsten gedaan op de Bruul, waar gemeente sportterreinen wil aanleggen: “De resten dateren mogelijk al uit de Romeinse periode”
  PREMIUM
  Holsbeek

  Archeologi­sche vondsten gedaan op de Bruul, waar gemeente sportter­rei­nen wil aanleggen: “De resten dateren mogelijk al uit de Romeinse periode”

  Op de Bruul in Holsbeek, waar de gemeente de aanleg van sportterreinen plant, zijn resten van menselijke bewoning gevonden. Volgens de eerste vermoedens stammen die al van voor de Romeinse periode. Dankzij de beslissing van de gemeente om het archeologisch onderzoek uit te voeren onmiddellijk na de aankoop van de terreinen, is er geen vertraging voor de aanleg.
 1. Supporter voor Rode Duivels als een VIP in de Kloostergang: “Belgischer kan het niet worden”
  Aarschot

  Supporter voor Rode Duivels als een VIP in de Klooster­gang: “Belgischer kan het niet worden”

  Zaterdag is het zover: de Rode Duivels spelen hun eerste match op het EK voetbal. Aarschot is er helemaal klaar voor. Niet alleen in de nieuwe tent van Crystal open air kan je een tafel reserveren, ook bij de heren van de Kloostergang kan je mee supporteren. Koen Naulaerts en Kenny Hermans bieden VIP-tafels aan. “Belgischer kan het niet worden: Belgische kaasfondue, Belgisch brood en Belgisch bier”, aldus Koen.
 1. Uitbaatster Tugba (28) biedt met Chocotale concept aan om van te smullen: “Hier waan je je in de chocolade-en-aardbeien hemel”
  PREMIUM
  Aarschot

  Uitbaat­ster Tugba (28) biedt met Chocotale concept aan om van te smullen: “Hier waan je je in de chocolade-en-aardbeien hemel”

  In het centrum van Aarschot vind je sinds kort een klein, prachtig winkeltje. Al is ‘winkel’ niet de juiste benaming want hier waan je je in de chocolade- en aardbeienhemel. Tugba Dönmez (28), de uitbaatster van de zaak, heeft de unieke gave om klanten een gelukkig gevoel geven wanneer ze de winkel verlaten. In haar vorige job als stewardess kon ze overal ter wereld inspiratie opdoen. Maar koken is haar passie, en liefst zo gezond mogelijk. Dit alles bracht haar bij dit - toch wel - unieke concept in Vlaanderen: ‘Chocotale’. De rode draad in haar verhaal? Aardbeien én chocolade. Beter kan het niet worden, toch?
 2. Motard lichtgewond na aanrijding in file E314
  HOLSBEEK

  Motard lichtge­wond na aanrijding in file E314

  Een motorrijder is omstreeks 14.30 uur maandagmiddag aangereden geweest op de E314 ter hoogte van de afrit Holsbeek, richting Limburg. Het betrof een kop-staartaanrijding. “De motorrijder moest stoppen voor de file, maar een wagen achter hem kon datzelfde manoeuvre niet op tijd uitvoeren. De motorrijder is lichtgewond geraakt en de motor moest getakeld worden”, verduidelijkt de verkeerspost van de federale politie in Bertem. Twee versmalde rijstroken werden even afgesloten en het doorrijdend verkeer werd via het derde rijvak geleid. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt er aan de middenbermen tussen Wilsele en Aarschot. Omstreeks 16 uur liep het verkeer er terug normaal.