Het stuk beton aan het monument is nog het authentieke vliegveld dat in 1939 aangelegd werd.
Volledig scherm
Het stuk beton aan het monument is nog het authentieke vliegveld dat in 1939 aangelegd werd. © Joeri Seymortier

Vrijwilligers onderhouden herdenkingsmonument op oud oorlogsvliegveld: “Dit was uitvalsbasis voor vier Royal Air Force squadrons”

UrselVrijwilligers van de werkgroep B-67 hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken om het oude oorlogsvliegveld van Ursel (Aalter) en het herdenkingsmonument daar te onderhouden. In aanloop naar een grote herdenking.

  1. Ellelange rijen en volgeladen karren tijdens totale uitverkoop ‘Kleine Delhaize’: “Een rekening boven de 500 euro? Geen uitzondering, vandaag”
    PREMIUM
    Eeklo

    Ellelange rijen en volgeladen karren tijdens totale uitverkoop ‘Kleine Delhaize’: “Een rekening boven de 500 euro? Geen uitzonde­ring, vandaag”

    50 procent korting op een product is altijd verleidelijk. Maar wanneer het volledige assortiment van een winkel zo is afgeprijsd, wordt het pas echt interessant. Zo hield de ‘kleine’ Delhaize in de Stationsstraat in Eeklo zaterdag een totale uitverkoop nadat ze eerder het faillissement hadden aangekondigd. Dat leidde tot ellelange rijen, volgeladen laden karren en extreem hamstergedrag. “Ik zag al een dame met een volledige kar Red Bull naar buiten lopen.”