Steven Van Belleghem leest met trots in zijn boek Eternal.
Volledig scherm
Steven Van Belleghem leest met trots in zijn boek Eternal. © JSA

Steven Van Belleghem (44) schrijft thrillerdebuut: “De wereld die ik in 2041 beschrijf zou tegen dan wel eens echt kunnen zijn”

KnesselareSteven Van Belleghem (44), professor Marketing uit Knesselare, heeft met Eternal zijn eerste thriller uit. Hij neemt de lezers mee naar het jaar 2041.

 1. Zeventien procent meer baby’s geboren in AZ Alma: “Ouders voelen zich hier in een viersterrenhotel”
  PREMIUM
  Eeklo/Meetjesland

  Zeventien procent meer baby’s geboren in AZ Alma: “Ouders voelen zich hier in een vierster­ren­ho­tel”

  Opvallende cijfers in het AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis voor het Meetjesland. Daar zijn vorig jaar zeventien procent meer baby’s geboren dan het jaar voordien. Een duidelijk geval van lockdown en coronababy’s? “Dat geloven wij niet. We groeien omdat we onze jonge ouders en hun pasgeboren baby’s benaderen zoals in een Club Med”, zegt dokter Michel Bafort. Wij gingen langs.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.