De werken rond de E40 hebben Aalter drie jaar in de greep gehouden. Nu alles achter de rug is, volgen nog eens drie maanden grote verkeershinder.
Volledig scherm
PREMIUM
De werken rond de E40 hebben Aalter drie jaar in de greep gehouden. Nu alles achter de rug is, volgen nog eens drie maanden grote verkeershinder. © Michel Moens

Splinternieuwe rotonde op afrittencomplex E40 moet er alweer uit: opnieuw drie maanden zware verkeershinder

AalterDe nieuwe rotonde op de Tieltsesteenweg, aan het nieuwe afrittencomplex van de E40 in Aalter, voldoet niet en moet heraangelegd worden. Eind vorig jaar werd het nieuwe afrittencomplex nog maar opengesteld, maar uit recente proeven blijkt die ene rotonde niet de gewenste kwaliteit te hebben. Vanaf 15 maart tot eind juni moet alles wat beton is, volledig vernieuwd worden. In verschillende fasen, met grote omleidingen en wellicht ook files tot gevolg. Een overzicht.

 1. Wie is textielfamilie De Sutter achter overname e5-Mode? “Papa begon 58 jaar geleden met één machine. Hij zou echt trots zijn”
  PREMIUM
  Aalter/Sint-Niklaas

  Wie is textielfa­mi­lie De Sutter achter overname e5-Mode? “Papa begon 58 jaar geleden met één machine. Hij zou echt trots zijn”

  De nieuwe eigenaars van e5-mode, broers Peter (55) en Kristof De Sutter (50), hebben er deze week hun eerste werkdag opzitten. De Aalternaren kochten eind januari het failliete bedrijf met hoofdzetel in Sint-Niklaas. Het begon allemaal 58 jaar geleden met papa Renaat De Sutter die met één machine aan de slag ging. “Onze ouders zouden trots zijn op deze overname.” Wij duiken in de familiegeschiedenis.
 1. Vlaanderen wil vaart steken achter ontwikkeling Kasteel Van Poeke: “Eerste restauratiewerken starten nog dit jaar”
  PREMIUM
  Poeke

  Vlaanderen wil vaart steken achter ontwikke­ling Kasteel Van Poeke: “Eerste restaura­tie­wer­ken starten nog dit jaar”

  De verkoop van het Kasteel van Poeke door het gemeentebestuur van Aalter aan de Vlaamse overheid moet dit voorjaar officieel afgerond worden. Minister Zuhal Demir wil vaart steken achter haar plannen met het kasteel en wil dit jaar nog met de eerste restauratiewerken starten. Ze licht ook al een tipje van de sluier over haar verdere plannen met het kasteel. De buurt krijgt alvast inspraak.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras