Een zicht op het centrum van Aalter. Het oogt volgebouwd, maar tussen de gebouwen is er ook nog wat groen te zien.
Volledig scherm
Een zicht op het centrum van Aalter. Het oogt volgebouwd, maar tussen de gebouwen is er ook nog wat groen te zien. © Joeri Seymortier

Ogen te kort op reuzenrad van 50.000 euro

AALTERHet reuzenrad op de parking Aard in Aalter is volledig opgebouwd en heeft gisteren proefgedraaid. Vanop 35 meter hoog krijg je een indrukwekkend zicht over Aalter en de rest van het Meetjesland. Heel wat Aalternaren staan te springen om vanaf zaterdagavond een ritje te maken in het rad. Bij anderen klinkt er kritiek, omdat de gemeente maar liefst 50.000 euro betaalt voor het spektakelzicht.

  1. Schol! Jonge brouwerij Skøllmann brengt Meetjeslandse streekbieren op de markt: “Onze gerstenat is allesbehalve alledaags”
    PREMIUM
    Maldegem

    Schol! Jonge brouwerij Skøllmann brengt Meetjes­land­se streekbie­ren op de markt: “Onze gerstenat is allesbehal­ve alledaags”

    “We waren iets te enthousiast met de gastoevoer, met een steekvlam en mijn haar dat in brand stond als gevolg: Burning Skøll was een feit.” Het Meetjesland heeft er een streekbier bij, met roots in Maldegem. Burning Skøll van brouwerij Skøllmann is niet zomaar een blond bier of een tripel, maar een ‘spicy saison’ van 7 procent alcohol. Volgende maand wordt meteen al een tweede bier gelanceerd. Wij gingen op bezoek.