Een beeld van vorig jaar uit het Emmaüsinstituut. Ook klashond Zora zal even thuis moeten blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van vorig jaar uit het Emmaüsinstituut. Ook klashond Zora zal even thuis moeten blijven. © Emmaus

Na lagere school Emmaüs gaat nu ook middelbaar dicht: corona raast door Aalter met meer dan 400 besmettingen per week

AalterNa de tijdelijke sluiting van de lagere school en de kleuterafdeling van het Emmaüsinstituut in Aalter, gaat nu ook het middelbaar dicht. Vanaf donderdag tot al zeker 6 december wordt daar een zogenaamde afkoelperiode ingelast. “Alleen wie echt op school moet zijn, zal dat mogen. Lessen die online kunnen, gebeuren online”, klinkt het. Wat is er aan de hand?

 1. DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeksrechter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”
  PREMIUM
  GENT

  DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeks­rech­ter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”

  Na het arrest in het assisenproces werd het niet stil rond de gevallen onderzoeksrechter Guy Jespers. Vijf weken later trouwden hij en zijn minnares Ghislaine Clyncke in de Gentse gevangenis. Hoe ze elkaar leerden kennen, is al een verhaal op zich. Jespers werd in de gevangenis fout behandeld, waardoor hij al na 2,5 jaar als ‘een plant’ vrijkwam. En Clyncke zat in 1983 op haar beurt zeven maanden in de cel, met dank aan alweer een ‘foute vriend’ die haar man leerde kennen achter de tralies.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.