Een beeld van vorig jaar uit het Emmaüsinstituut. Ook klashond Zora zal even thuis moeten blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van vorig jaar uit het Emmaüsinstituut. Ook klashond Zora zal even thuis moeten blijven. © Emmaus

Na lagere school Emmaüs gaat nu ook middelbaar dicht: corona raast door Aalter met meer dan 400 besmettingen per week

AalterNa de tijdelijke sluiting van de lagere school en de kleuterafdeling van het Emmaüsinstituut in Aalter, gaat nu ook het middelbaar dicht. Vanaf donderdag tot al zeker 6 december wordt daar een zogenaamde afkoelperiode ingelast. “Alleen wie echt op school moet zijn, zal dat mogen. Lessen die online kunnen, gebeuren online”, klinkt het. Wat is er aan de hand?

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Café Duivenlokaal wordt na 156 jaar ontmoetingscentrum Avondvreugd: “Ideaal voor een drankje of een warm middagmaal”
  PREMIUM
  Lotenhulle

  Café Duivenlo­kaal wordt na 156 jaar ontmoe­tings­cen­trum Avond­vreugd: “Ideaal voor een drankje of een warm middagmaal”

  Café Duivenlokaal in Lotenhulle (Aalter) krijgt een tweede leven. Net voor Nieuwjaar sloot het café na 156 jaar de deuren. Maandag ging de zaak weer open, maar nu als ontmoetingscentrum Avondvreugd. Je kan er een glas drinken en ’s middags zelfs van een warme maaltijd genieten. Maar om 17 uur gaat Avondvreugd wel dicht. Ontdek hier het nieuwe concept.