Lenie Martens in haar hondentuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Lenie Martens in haar hondentuin. © Calphanis

Lenie (29) opent haar hondentuin Calphanis: “Net zoals je met kinderen naar de speeltuin gaat”

AalterLenie Martens (29) opent in Aalter-Brug haar eigen hondentuin. Een afgezette speelzone waar je hond zich alleen of met vriendjes kan uitleven. Maar Calphanis is meer. Leni heeft ook een uitlaatdienst voor honden, doet algemene dierenverzorging aan huis, en heeft een huisdierentaxi. Wij gingen langs.

 1. Eigen restaurant, kapsalon, serrewinkel en binnenkort ook schoonheidssalon: College ten Doorn laat leerlingen volop proeven van praktijk
  PREMIUM
  Eeklo

  Eigen restaurant, kapsalon, serrewin­kel en binnenkort ook schoon­heids­sa­lon: College ten Doorn laat leerlingen volop proeven van praktijk

  College ten Doorn in Eeklo laat haar scholieren voluit proeven van de praktijk. Voor de leerlingen ‘Restaurant en Keuken’ is het eigen didactisch restaurant weer open gegaan, maar er is ook een eigen kapsalon, een serrewinkel en binnenkort opent er ook een schoonheidssalon. En daar kan jij allemaal naartoe. Wij gingen langs.
 2. Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Kasteel van Poeke in Aalter tot de oude Sint-Baafsabdij in Gent: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 1. Ondergrondse centrumparking volledig van de baan: “Dit is de vergissing van de eeuw”
  PREMIUM
  Eeklo

  Ondergrond­se centrumpar­king volledig van de baan: “Dit is de vergissing van de eeuw”

  De aankondiging dat er twee nieuwe centrumparkings komen in Eeklo, betekent meteen ook dat de piste van een ondergrondse centrumparking definitief verlaten wordt. Een steek in het hart van voormalig mobiliteitsschepen Christophe De Waele (Open VLD) die het zaadje destijds nog geplant heeft. “Zo’n ondergrondse parking verdient zichzelf nochtans op tien jaar terug”, klinkt het.
 2. Student Alexander (19) wil met eigen bedrijfje digitale kloof dichten: “In elke generatie of klasse is er hulp nodig”
  PREMIUM
  Aalter

  Student Alexander (19) wil met eigen bedrijfje digitale kloof dichten: “In elke generatie of klasse is er hulp nodig”

  Alexander Vandepitte uit Aalter, amper 19 jaar oud en student Toegepaste Informatica aan Howest Brugge, breidt zijn bedrijfje MyCWeb uit. Hij begon met zelf digitaal advies te geven, maar werkt ondertussen met heel wat andere studenten, en is actief in heel Oost en West-Vlaanderen. “We komen bij de mensen thuis. De wereld is al digitaal genoeg”, klinkt het.