Joost Tack met zijn paradepaardje: de Titanic van 9.000 bouwblokjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Tack met zijn paradepaardje: de Titanic van 9.000 bouwblokjes. © Joeri Seymortier

Joost (48) verhuurt zowat alles van Lego: “De Titanic bouwen met 9.000 blokjes? Zalig tijdverdrijf!”

AalterJoost Tack uit Aalter is 48 jaar, maar nog altijd dol op Lego. Hij heeft thuis meer dan 500 bouwdozen staan, met de 9.000 blokjes om de Titanic te bouwen als paradepaardje. Omdat nieuwe sets al snel 600 euro kosten en niet iedereen dat kan betalen, verhuurt hij ook zijn bouwsets. Van het kasteel van Harry Potter tot zowat alles uit Star Wars. Wij gingen op bezoek.

 1. Simon Busschaert (Sparta Ursel) na promotie: “In de eindronde kwamen we echt op kruissnelheid”
  voetbal derde provinciale

  Simon Busschaert (Sparta Ursel) na promotie: “In de eindronde kwamen we echt op kruissnel­heid”

  Sparta Ursel bouwde zondagavondje een feestje. De promotie naar tweede provinciale is een feit. Het won met 4-2 tegen ESA Bottelare en mag de kuiten insmeren voor een reeks leuke derby’s. In de eerste helft nam de ploeg van coach Mark Minnaert al een optie op de promotie, maar de 2-1 voor de rust gaf de bezoekers nog even hoop. Maar in de tweede helft was de honger van de Spartanen groot en de zege kwam niet meer in gevaar.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.