Dinsdag voor dag en dauw werd de papierboot gelost en werden de containers op een vrachtwagen gezet. Dat gebeurde op de kade ter hoogte van Aveve.
Volledig scherm
Dinsdag voor dag en dauw werd de papierboot gelost en werden de containers op een vrachtwagen gezet. Dat gebeurde op de kade ter hoogte van Aveve. © Joeri Seymortier

Igepa laat papier voor het eerst over water leveren: “500 vrachtwagens weg uit de file”

Papiergigant Igepa uit Aalter heeft dinsdag een test gedaan, en liet voor het eerst papier over het water leveren. De testlading kwam uit Portugal, en had 400 ton papier aan boord. Dat waren normaal meer dan 20 vrachtwagens geweest die vanuit Rotterdam naar Aalter moesten komen. Op termijn wil Igepa zo 500 vrachtwagens per jaar weghalen van de weg. “Ecologisch top. Nu alleen nog onderzoeken of het ook economisch lukt”, klinkt het.

0 reacties

 1. Vaccinatiecentra openen (voorzichtig) de deuren: “Welkom, en stap door de ‘Mooie Dagen Poort’”
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Vaccinatie­cen­tra openen (voorzich­tig) de deuren: “Welkom, en stap door de ‘Mooie Dagen Poort’”

  De vijf vaccinatiecentra in onze regio hebben dinsdagmiddag allemaal voor het eerst de deuren geopend. Zowel in Aalter, Deinze, Evergem, Lievegem als Sijsele werden de eerste prikjes uitgedeeld aan zorgverstrekkers. Een voorzichtige start, met overal gemiddeld 200 vaccins. Niet iedereen die uitgenodigd was, kwam opdagen. “Maar dan werden snel andere mensen opgebeld, zodat geen enkel vaccin verloren moet gaan”, klinkt het. Wij gingen overal mee aanschuiven.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen