Kasteel Poeke.
Volledig scherm
Kasteel Poeke. © BELGA

Het kasteel is nu van iedereen: “Kom de pracht ontdekken en doe je zegje over de toekomst”

PoekeDe deuren van het Kasteel van Poeke in Aalter worden dit weekend open gegooid voor het grote publiek. Vlaanderen is nu officieel eigenaar van het kasteel, dus is het kasteel ook een beetje eigendom van elke Vlaming. Dit weekend kan je het kasteel ontdekken, en kan je ook meedenken over de toekomst.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Groot feest in supporterscafé van Emiel Verstrynge: “We zijn al content als hij zijn best doet en dan wordt hij Belgisch kampioen!”
  PREMIUM
  Adegem

  Groot feest in supporters­café van Emiel Verstrynge: “We zijn al content als hij zijn best doet en dan wordt hij Belgisch kampioen!”

  Emiel Verstrynge is Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften en dat wordt stevig gevierd in zijn supporterscafé ’t Lapperke in Adegem. Daar keken een 70-tal leden van de fanclub samen op groot scherm naar het Belgisch Kampioenschap in Middelkerke. “De ontlading was enorm”, zegt fanclubvoorzitter Piet Lammertyn. “Emiel heeft ons al veel positief verrast, maar dit hadden we totaal niet verwacht.” Het eerste vat is ondertussen al gesneuveld, maar er zullen er ongetwijfeld nog een paar volgen.