Evy Meurisse in actie op een wedstrijd met Idalgo.
Volledig scherm
Evy Meurisse in actie op een wedstrijd met Idalgo. © RV

Evy moet afscheid nemen van paard Idalgo na aanrijding: “Fietser joeg hem op stang en zette weide open”

Lotenhulle/RuiseledeAmazone Evy Meurisse (34) uit Lotenhulle (Aalter) is op zoek naar tips die kunnen leiden tot de ontmaskering van een fietser die het in de streek gemunt heeft op paarden door hen op stang te jagen. Zaterdagavond moest ze met een gebroken hart afscheid nemen van haar geliefde paard Idalgo nadat het op de weg tussen Aalter en Ruiselede door een auto was aangereden en een gebroken been opliep. “We vermoeden dat Idalgo niet alleen is opgejaagd maar zelfs uit de weide is losgelaten”, klinkt het.

 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. Mysterie in Lievegem: tientallen bewoners ontvangen brief over dubbel moordcomplot. “Ze wilden mij executeren, maar nu is het hun beurt”
  PREMIUM
  Lievegem

  Mysterie in Lievegem: tientallen bewoners ontvangen brief over dubbel moordcom­plot. “Ze wilden mij executeren, maar nu is het hun beurt”

  “Ik ben tot tweemaal toe op miraculeuze wijze ontsnapt aan een laffe moordaanslag. Onze rechtstaat geeft hier geen gevolg aan, dus neem ik het heft in eigen handen.” In een brief van 10 pagina’s lang vertelt een bejaarde man hoe hij ontsnapte aan de dood én noemt hij lokale inspecteurs bij naam die mee in het complot zouden zitten. Die brief laat hij sinds enkele maanden achter bij verschillende Lievegemnaars. Wat bezielt die man?