Perrons 1 en 2 in Aalter zijn klaar. De perrons 3 en 4 volgen tegen de zomer.
Volledig scherm
PREMIUM
Perrons 1 en 2 in Aalter zijn klaar. De perrons 3 en 4 volgen tegen de zomer. © Björn Comhaire

Drie stations zitten (bijna) in nieuw jasje: Bellem en Sint-Maria Aalter worden afgewerkt, perrons in Aalter-centrum tegen zomer klaar

AalterDe drie stations in Aalter krijgen een grondige make-over. De nieuwe treinstations in Bellem en Sint-Maria-Aalter zijn zo goed als klaar. Tegen de zomer zijn ook alle perrons in het station van Aalter-centrum verhoogd en vernieuwd. Wij gingen kijken en zoeken uit wat er nog te gebeuren staat. In Aalter-centrum en in Bellem start deze week nog een nieuwe fase van de werken. Een overzicht.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Zo VeloVeilig is Aalter: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  aalter

  Zo VeloVeilig is Aalter: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Aalter hebben 134 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.