Een archiefbeeld van het oud gemeentehuis.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van het oud gemeentehuis. © JSA

‘De Weeg’ heeft voorstel voor vroeger gemeentehuis: “Maak er een ‘Huis van het Kind’ van”

AalterWieg Wijs, de nieuwe naam voor wat in de volksmond ‘De Weeg’ genoemd wordt, wil een vaste stek in het vroegere gemeentehuis in Aalter.

 1. Nooit geziene oproep aan 180.000 Meetjeslanders: “Het water staat ons aan de lippen. Volg de coronaregels nu strikter dan ooit!”
  Meetjesland

  Nooit geziene oproep aan 180.000 Meetjeslan­ders: “Het water staat ons aan de lippen. Volg de coronare­gels nu strikter dan ooit!”

  De gemeentebesturen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuisverpleegkundigen, huisartsen, de huisartsenwachtpost, scholen en de CLB’s uit het Meetjesland lanceren samen een open brief, waarin ze elke Meetjeslander oproepen om zich strikt aan de coronamaatregelen te houden. “Het water staat ons aan de lippen. Het is van levensbelang dat we nu samen een dam opwerpen tegen het coronavirus”, klinkt het.
 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Jelle Schelstraete uit Aalter begint aan nieuw hoofdstuk als toekomstig technisch directeur bij Voetbalbond: “Er wacht mij geweldige uitdaging”

  Jelle Schelstrae­te uit Aalter begint aan nieuw hoofdstuk als toekomstig technisch directeur bij Voetbal­bond: “Er wacht mij geweldige uitdaging”

  Op een dag vind je de job van je leven. En dat geldt ook voor Jelle Schelstraete (32) uit Aalter. Vrijdag trok hij als toekomstig technisch directeur van de Voetbalbond voor zijn eerste werkdag naar Tubeke. In de schaduw van bondscoach Martinez mag hij rijpen in een nieuwe uitdagende job. Een kennismaking met de bachelor sportmanagement mocht niet uitblijven.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok