Gie Van den Eeckhaut, Jurgen Van Eeghem en Diedrik Snoek van Red Oostmolen, bij de verkavelingsaanvraag.
Volledig scherm
PREMIUM
Gie Van den Eeckhaut, Jurgen Van Eeghem en Diedrik Snoek van Red Oostmolen, bij de verkavelingsaanvraag. © JSA

Buurt strijdt tegen 319 woningen op 12 hectare open ruimte: “Aalter heeft geen nood aan nog meer beton”

AalterDe buurt van Oostmolen en Houtem in Aalter protesteert tegen de mogelijke komst van een gigantische verkaveling met 319 woningen. “Er is in Aalter absoluut geen nood aan zoveel extra bouwkavels”, klinkt het bij het actiecomité ‘Red Oostmolen’. “Er liggen er nog zeker 700 open voor bebouwing.” Maar wat denken De Crem en co?

 1. INTERVIEW. Dominique (42) en Maarten (23) nemen De Scheve Zeven over: “Zo’n icoon mag je niet verloren laten gaan”
  PREMIUM
  Zomergem

  INTERVIEW. Dominique (42) en Maarten (23) nemen De Scheve Zeven over: “Zo’n icoon mag je niet verloren laten gaan”

  Frederik Verhasselt heeft een nieuwe uitbater voor zijn café-brasserie De Scheve Zeven op de Markt van Zomergem gevonden, of zeg maar uitbaters. Ondernemer Dominique Willems (42) en huidige barman Maarten Tack (23) nemen de zaak over. “Conceptueel gaan we zeker niet voor een totale ommezwaai, maar we moeten manieren vinden om mensen te blijven lokken.”
 2. Verbouwingen in CC De Herbakker, maar toch een karrevracht aan cultuur: van Erik Van Looy over Jelle Cleymans tot een reünie van de Bende
  PREMIUM
  Eeklo

  Verbouwin­gen in CC De Herbakker, maar toch een karre­vracht aan cultuur: van Erik Van Looy over Jelle Cleymans tot een reünie van de Bende

  De verbouwingswerken aan cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo starten deze zomer echt, maar dat wil niet zeggen dat de hoofdstad van het Meetjesland het maanden zonder cultuur moet stellen. Voor het seizoen 2022-2023 werd een knap programma samengesteld. Met meer voorstellingen op locatie en de verdere uitbouw van het pop-uptheater.